Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Οι σύγχρονες ανάγκες στο προσκήνιο των αγώνων

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στη σημερινή παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας
Να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή παναττική στάση εργασίας των υγειονομικών (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών». Την κινητοποίηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με πλαίσιο όμως αναντίστοιχο με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) καλεί τους υγειονομικούς να συμπαραταχτούν με το ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικότερα για τους γιατρούς, η ΑΣΥ ζητά να μην εφαρμοστεί ελαστικό ωράριο, διεκδικεί πενθήμερο, εξάωρο, τριαντάωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και με αύξηση του αριθμού των γιατρών.

Ταυτόχρονα, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 27 Φλεβάρη μαζί με σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Χτες, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου με βασικό αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και διαμαρτυρήθηκαν για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού (απ' τις 1.400 θέσεις του πεπερασμένου οργανισμού του νοσοκομείου πληρωμένες είναι μόλις οι 886), για τις αναμονές που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τα ράντσα, την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου. Κοντά τους βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας που τους κάλεσε να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία, συσπειρωμένοι γύρω από το ταξικό αγωνιστικό κίνημα και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Δίωρη στάση εργασίας, στην αρχή της βάρδιας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού έκαναν χτες και οι εργαζόμενοι του «Μεταξά». Οπως κατήγγειλαν, κενές παραμένουν 370 οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ στην πρωινή βάρδια δυο ή τρεις νοσηλευτές είναι υπεύθυνοι για 40 ασθενείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα για την πρόσληψη φαρμακοποιών(2021-05-25 00:00:00.0)
Προχωρούν αύριο σε τετράωρη στάση εργασίας(2011-11-02 00:00:00.0)
Επίθεση στο σταθερό ωράριο και τους συμβασιούχους(2008-06-07 00:00:00.0)
Σήμερα όλοι με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια(2006-05-31 00:00:00.0)
Κοινή δράση όλων των εργαζομένων(2003-10-01 00:00:00.0)
«Δράση» μακριά από τις ανάγκες(2003-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ