Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «GF SECURITY» (ΠΡΩΗΝ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»)
Απρόκλητη επίθεση καταστολής

Δυνάμεις των ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή χτύπησαν τη συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης
Από τη χτεσινή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης
Απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής δέχτηκαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Απασχόλησης οι εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης «GF Security» (πρώην «Βάκενχουτ») που δουλεύουν στον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και εδώ και μήνες υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλιά, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να τους καταδικάσει στην ανεργία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, μια συνάδελφός τους οδηγήθηκε χτυπημένη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Χτες είχε οριστεί τριμερής συνάντηση, μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Δ. Κοντού. Το θέμα της τριμερούς συνάντησης αφορούσε στην παράνομη, ουσιαστικά, διαθεσιμότητα όπου έχουν τεθεί εδώ και τρεις μήνες 109 εργαζόμενοι, οι οποίοι και παραμένουν απλήρωτοι. Για ακόμα μια φορά δεν υπήρξε αποτέλεσμα, ενώ η συνάντηση διακόπηκε, προκειμένου - όπως ισχυρίστηκε ο γενικός γραμματέας - να «μελετηθούν» οι προτάσεις. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων απαίτησε λύση εδώ και τώρα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι συγκεντρωμένοι για την εξέλιξη. Στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία τους και όλοι μαζί να απαιτήσουν λύση, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ.

Η εταιρεία, ισχυριζόμενη ότι έχει χάσει το 1/3 του όγκου δουλιάς από το αεροδρόμιο, προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και κυρίως από αυτούς που έχουν αποκτήσει σημαντικά δικαιώματα ως αποτέλεσμα της συνεχούς απασχόλησής τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που διατηρεί σε διαθεσιμότητα 109 υπαλλήλους, έχει προσλάβει 140 νέους εργαζόμενους. Οπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πρόκειται για μια πάγια τακτική ανανέωσης του προσωπικού ανά 4 - 5 χρόνια, προκειμένου η εργοδοσία να ρίχνει το «κόστος εργασίας» προσλαμβάνοντας «φτηνότερο» προσωπικό, χωρίς δικαιώματα.

Τηλεφωνική παρέμβαση διαμαρτυρίας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, για την απρόκλητη επίθεση έκανε άμεσα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, «που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλιά».

Αργά το απόγευμα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα ορίσει νέα τριμερή για την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ