Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπονομεύουν την απόφαση των εργαζομένων

Με παζάρια προσπαθούν να αποκλείσουν από τη θέση του προέδρου τη ΔΕΣΚ, που αναδείχτηκε πρώτη δύναμη από το πρόσφατο συνέδριο

Ενάντια στη θέληση των εργαζομένων της πειραιώτικης περιφέρειας, που έδωσαν στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, την πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, κινούνται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.

Οπως έγινε φανερό χτες, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της νέας διοίκησης με θέμα την εκλογή προεδρείου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ βρίσκονται σε «παζάρι» μεταξύ τους για να μην υπάρξει αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο, με σκοπό τον αποκλεισμό της ΔΕΣΚ από τη θέση του προέδρου! Μάλιστα, για να κερδίσουν χρόνο, διέκοψαν τη συνεδρίαση (θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη), ενέργεια με την οποία συμφώνησε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ).

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους στη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΠΑΣΚΕ έφτασε στο σημείο να ζητήσει και τα «ρέστα». Προκαλώντας το σύνολο των εργαζομένων, ο επικεφαλής της παράταξης Π. Κυριακού αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΕΚΠ, επειδή όπως είπε «ψήφισαν και νόθοι»! Και αυτό όταν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ (από κοντά και η ΑΠ) όχι μόνο ήταν αυτοί που, παρά τις καταγγελίες της ΔΕΣΚ, έσπευσαν να νομιμοποιήσουν τους νόθους αντιπροσώπους - 74 σε σύνολο 340 - αλλά ειδικά η ΠΑΣΚΕ δε δίστασε να επιστρατεύσει ακόμα και τραμπούκους και ανθρώπους της νύχτας για να επιβάλει τη νοθεία!

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατήγγειλαν την κατάσταση που διαμορφώνεται και ξεκαθάρισαν ότι θα διεκδικήσουν αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο και τη θέση του προέδρου, γιατί αυτή είναι η θέληση της εργατικής τάξης του Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να βγάλουν και από αυτή τη διαδικασία τα συμπεράσματά τους και να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, παίρνοντας μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 29ης Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ