Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προχωρούν αύριο σε τετράωρη στάση εργασίας

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας

Να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) αύριο, Πέμπτη και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και στα Ιδρύματα Πρόνοιας, απαιτώντας:

  • Καμία απόλυση. Καμία «εργασιακή εφεδρεία». Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
  • Καμία περικοπή στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ. Καμία καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια.
  • Να μην καταργηθεί κανένα δημόσιο κρεβάτι.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
  • 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα για τους γιατρούς. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

Καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, μονάδα του ΙΚΑ, μονάδα Πρόνοιας, να πάρουν άμεσα την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους ανέργους και ανασφάλιστους, να μην πληρώνουν οι ασθενείς στα τακτικά και επείγοντα εξωτερικά ιατρεία, να εμποδίσουν να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε κέντρα κρατικής χορήγησης ναρκωτικών κ.ά. Η ΑΣΥ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Την ώρα που η επίθεση σε όσα δικαιώματα μας απομένουν κλιμακώνεται, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Πρωτοβουλία Υγειονομικών) κάνει λόγο για παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών για το ωράριο εργασίας. Κάνει το "λαγό" στην επιβολή της διευθέτησης του εργασιακού χρόνου και του ωραρίου - λάστιχου. Βάζει πλάτη στην ΕΕ και την κυβέρνηση για να δουλεύουμε ως και 12 ώρες την ημέρα!».

Το σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» καλεί επιπλέον την Παρασκευή στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση στα Επείγοντα, για να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου (εφημερίες - νυχτερινά - αργίες), για να μη γίνει καμιά περικοπή αποδοχών στους εργαζόμενους στα συνεργεία (σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης) και ενάντια στις συγχωνεύσεις με τμήματα - μαμούθ και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

  • Τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σήμερα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, διαμαρτυρόμενη για την ανεργία των νέων γιατρών και το νομοσχέδιο για «την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιατρών».
  • Οι γιατροί του ΕΚΑΒ απέχουν από χτες από κάθε είδους εθελοντική συμμετοχή τους (αεροδιακομιδές, κάλυψη Κλασικού Μαραθωνίου κ.λπ.) διεκδικώντας τις δεδουλευμένες εφημερίες τους από τον μήνα Μάη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων - επιχειρήσεων(2023-10-31 00:00:00.0)
Επίθεση στο σταθερό ωράριο και τους συμβασιούχους(2008-06-07 00:00:00.0)
Απάντηση με το ΠΑΜΕ στην αντιλαϊκή πολιτική(2006-06-10 00:00:00.0)
Οι μεθοδεύσεις δεν έκαμψαν τις ταξικές δυνάμεις(2006-02-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός πυρετός στα δημόσια νοσοκομεία(2003-10-16 00:00:00.0)
Χωρίς πρόγραμμα εφημεριών(1999-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ