Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ελεημοσύνες

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για τη φτώχεια και τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός καθώς και τις εξαγγελίες του το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι είναι ότι το μόνο που μπορούν να περιμένουν από την πολιτική που υπηρετεί την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου είναι η επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Το εισόδημα των 11.864 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια δεν είναι όριο κινδύνου φτώχειας αλλά κατάσταση εξαθλίωσης. Το ίδιο και για τα 832.456 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από αυτό.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη και ούτε πρέπει να δεχτούν ελεημοσύνες συντήρησης στα επίπεδα της ανέχειας από κυβερνήσεις που με την πολιτική τους διευρύνουν τη φτώχεια.

Συσπειρωμένοι στο ταξικό εργατικό κίνημα να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας τώρα 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.050 επίδομα ανεργίας και κατώτερη σύνταξη, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, σύγχρονη αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ