Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κόντρες και παρασκήνιο

«Σοβαρότητα και υπευθυνότητα» ζητά η κυβέρνηση από τις διαγκωνιζόμενες τράπεζες (Ομιλος «Μάρφιν», «Πειραιώς» και άλλες) εν μέσω των συνεχιζόμενων αντεγκλήσεων και τις κάθε είδους φημολογίες σχετικά με διάφορα πιθανολογούμενα σενάρια.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, που είχες χτες συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα, δήλωσε πως «ίσως για πρώτη φορά στη χώρα μας εκδηλώνονται τέτοιου είδους φαινόμενα» και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους να δείξουν «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» ώστε να μην υπάρξουν «αρνητικές παρενέργειες» στην κεφαλαιαγορά και την οικονομία. Από τον όμιλο «Μάρφιν» διαδιδόταν χτες πως ο μεγαλομέτοχος η «Dubai Investment Group» άμεσα θα πάρει θέση σχετικά με τη δημόσια πρόταση εξαγοράς τους από την Τράπεζα «Πειραιώς» (του ομίλου Σάλλα).

Σε άλλο παζάρι εξαγοράς φέρεται να μπαίνει και η «Aspis Bank». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανής ενώπιον των εξελίξεων» και διερευνά όλες τις υπάρχουσες μορφές συνεργασιών στις οποίες εντάσσεται και η FBB. Μεγαλομέτοχος της FBB μετά την πρόσφατη αύξηση του ποσοστού είναι ο επιχειρηματικός όμιλος Ρέστη που κατέχει το 51% και ο δεύτερος μέτοχος είναι η Αγροτική Τράπεζα με 49%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ