Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9684

ΜΟΧΛΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ των εργασιακών δικαιωμάτων

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εσωτερικών κανονισμών φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ο «Ριζοσπάστης», αποκαλύπτοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα της αντεργατικής επίθεσης και την απροκάλυπτη υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων

Δουλιά όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, αυθαίρετες μεταθέσεις, κατάργηση των νόμιμων διαλειμμάτων με παράλληλη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ακόμα και πρόστιμα σε βάρος των εργαζομένων για «παραβάσεις» που καθορίζει ο εργοδότης (!), είναι μερικά μόνο από τα όσα περιέχονται στους εσωτερικούς κανονισμούς επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Τα κατάπτυστα φιρμάνια, που συντάσσουν οι εργοδότες και προωθούν για έγκριση στις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Εργασίας, αποτελούν ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου για την υποταγή των εργαζομένων και την παραπέρα υπονόμευση των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα εσωτερικών κανονισμών, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ», επιβεβαιώνουν το σύνθετο και πολύπλευρο χαρακτήρα της αντεργατικής επίθεσης, την απροκάλυπτη υπονόμευση όσων δικαιωμάτων διατηρούν ακόμα οι εργαζόμενοι μέσω των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναδείχνεται έτσι, για μια ακόμη φορά, η επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ
Συνεχής αγώνας για τα λαϊκά συμφέροντα

Συνέντευξη Τύπου των ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων, όπου αναδείχτηκε η συνεπής πάλη των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ενάντια στην προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική της ευρωένωσης.


ΣΕΛ.  3
ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ανοίγουν την «πύλη» στους ιδιώτες

Επικίνδυνο για τα Ταμεία και τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση».


ΣΕΛ.  8
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
«ΟΧΙ στο πανηγύρι συμφερόντων»

Την αντίθεσή τους στην ανάληψη της διοργάνωσης και στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό εξέφρασαν οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις της Λάρισας και του Βόλου σε συνέντευξη Τύπου.


Π.ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ


ΣΕΛ.  25
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ 16 & 24
Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν

Μετά το άρθρο 16 του Συντάγματος, ήρθε η σειρά του άρθρου 24 και, βέβαια, η σελίδα της Οικολογίας ασχολείται με την επιχείρηση ξεπουλήματος των πάντων από το δικομματισμό.


ΣΕΛ.  19
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πιο δυνατά! Πιο μαζικά!

Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η κυβέρνηση ελίσσεται, κάνοντας «παιχνίδι» με το χρόνο προώθησης των αντιδραστικών μέτρων.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ