Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Πληθαίνουν οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση θέλει να εκποιήσει τον ΟΤΕ μέχρι τον Ιούνη, ώστε να ακολουθήσει η πώληση νέων πακέτων μετοχών της ΑΤΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κλπ.

Στα τέλη του ερχόμενου Ιούνη προσδοκά η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την πλήρη εκποίηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς». Τα κυβερνητικά σχέδια, σύμφωνα με τον υφυπουργό, προβλέπουν ότι μετά το ξεπούλημα του ΟΤΕ θα ακολουθήσει η πώληση και νέων πακέτων μετοχών (που κατέχει το ελληνικό δημόσιο) της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Π. Δούκας, στις δηλώσεις του στο «Ρόιτερς», αποκάλυψε πως υπάρχει «έντονο ενδιαφέρον» για τον ΟΤΕ και από την Ελλάδα και από τον αραβικό κόσμο και από τον αγγλοσαξονικό.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της «Telecom Austria» επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του αυστριακού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού για την εξαγορά του 20% του ΟΤΕ, κάνοντας λόγο για «πολύ καλή επεκτατική κίνηση στα Βαλκάνια» που θα καταστήσει την εταιρεία που εκπροσωπεί «νούμερο 1 με διαφορά» στην περιοχή. Παράλληλα, εκτιμά ότι προσφορές για τον ΟΤΕ θα καταθέσουν και η γερμανική «Deutsche Telekom» και η ισπανική «Telefonica». Εσπευσε μάλιστα να ...προεξοφλήσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δε θα πωλήσει (σ.σ. τον ΟΤΕ) σε εκείνον που θα καταθέσει απλώς την υψηλότερη προσφορά», αλλά θα πάρει υπόψη της με ποιον ...ταιριάζουν τα συμφέροντά της!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας, το οποίο διέψευσαν στο παρασκήνιο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η διοίκηση του ΟΤΕ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της «Telecom Austria» βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία συνένωσης των δύο οργανισμών.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Π. Δούκας στο «Ρόιτερς» είπε ακόμα ότι μετά τον ΟΤΕ θα ακολουθήσουν - μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη - ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, καθώς θα διατεθούν περαιτέρω ποσοστά της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κατά τον Π. Δούκα, στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες, δεν είναι κορεσμένη η αγορά και «είναι ελκυστική για τους ξένους επενδυτές λόγω του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και της εγγύτητάς της στον Κόλπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ