Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Παλεύουμε για ένα ρωμαλέο ενωτικό κίνημα, διεκδικητικό, που θα αποτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16 και όλους τους άλλους αντιδραστικούς νόμους στην εκπαίδευση

  • Στο επίκεντρο της προσοχής του λαού να είναι συνολικά ποια Παιδεία, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θέλουμε. Η Παιδεία δεν είναι κάτι το αυτοτελές και το αποσπασμένο από τη συνολική πορεία της κοινωνίας.
  • Δεν πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα της Παιδείας, όπου δεν πρέπει να υπάρχει καμία ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Να μη χρειάζεται ούτε ένα ευρώ να πληρώνει ο γονιός από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο ενιαίο σχολείο και το πανεπιστήμιο.
  • Το μέτωπο της Παιδείας είναι ένα μέτωπο του λαϊκού κινήματος, μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, με όλους όσοι ενδιαφέρονται για μια δημόσια δωρεάν λαϊκή Παιδεία.
  • Την Τετάρτη να κατακλυστεί το κέντρο της πρωτεύουσας, από κάθε γειτονιά, από κάθε τόπο δουλιάς, με τα συνδικάτα, με τους φορείς, που ο καθένας θα επιλέξει να ακολουθήσει. Ομάδες, παρέες, η γειτόνισσα με τη γειτόνισσα. Να ξεχειλίσει η Αθήνα.

ΣΕΛ.  8   -   13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ