Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να έχουμε εκλογές το Μάη αν έχουμε μεγάλες κινητοποιήσεις
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτίμηση του κ. Βερέμη ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές το Μάη, αν η ένταση και η έκταση των κινητοποιήσεων είναι πολύ μεγάλη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Κοιτάξτε, εμάς, ειλικρινά σας λέω, οι εκλογές αν έχουν μια αξία, είναι τι αποτέλεσμα θα βγάλουν, όποτε και αν γίνουν. Δηλαδή, όταν λέω τι αποτέλεσμα θα βγάλουν, εννοώ αν οι διεργασίες, οι ανησυχίες που υπάρχουν στον κόσμο βρουν έκφραση με την αποδυνάμωση των δύο κομμάτων.
Δεύτερον: Πρέπει να φύγουν απ' τη μέση οι εκβιασμοί. Εμείς έχουμε αυτές τις θέσεις, ειλικρινά το λέμε, είτε γίνουν εκλογές τώρα είτε δε γίνουν, είτε αρέσουν σε κάποιους είτε δεν αρέσουν, αυτές είναι οι θέσεις μας. Και μάλιστα πρέπει να σας πω με την ευκαιρία ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο το οποίο πάντα, ακόμα και στα πρώτα του βήματα, έδειχνε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της Παιδείας. Εχουμε μεγάλη παράδοση, έχουμε ασχοληθεί και είχαμε την τύχη να έχουμε στις γραμμές μας και μεγάλους επιστήμονες οι οποίοι έχουν, γενικότερα, αφήσει έργο.
Βεβαίως, η ιδεολογία μάς επηρεάζει αλλά μελετάμε παίρνοντας υπόψη και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις της παιδαγωγικής, και παρακολουθούμε το σύνολο των εξελίξεων. Και θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο δίκαιες οι θέσεις μας, έχουν και μια λογική».