Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
Ψηφίστηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο

Με ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 28 του «Μίνι Ασφαλιστικού» νομοσχεδίου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοθετήματος. Πρόκειται για το άρθρο που προβλέπει την παροχή χαριστικών ρυθμίσεων προς τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ, το οποίο εξαρχής κατήγγειλε το ΚΚΕ ως κλοπή των εισφορών των εργαζομένων. Σύμφωνα με την ψηφοφορία, υπέρ του άρθρου ψήφισαν 133 βουλευτές, και κατά 106 βουλευτές. Επιχειρώντας να αιτιολογήσει το άρθρο ο υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε ότι «εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τις θέσεις απασχόλησης».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των υπόλοιπων επιμέρους άρθρων του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας επισήμανε αναφορικά με το άρθρο 53 που αφορά στην Προληπτική Ιατρική, ότι «οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται με νέα και υψηλού κόστους εμβόλια, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει και το ενδεχόμενο να πληρώνουν οι ασθενείς τα εμβόλια. Εμείς απαιτούμε δωρεάν δημόσια και καθολική Προληπτική Ιατρική για τα λαϊκά στρώματα».

Ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ στηλίτευσε και τη ρύθμιση που αφορά συμβούλους οι οποίοι προβλέπονται κατά νόμο για την απορρόφηση των κοινωνικών κονδυλίων, λέγοντας ότι «θα έχουν μισθό που δε θα πρέπει να ξεπερνά αυτόν του προέδρου του Αρείου Πάγου»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ