Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Καλλιστεία» αντιλαϊκής πολιτικής

Το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έχει καθιερωθεί ως ένα επίσημο βήμα, από το οποίο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στον «επιχειρηματικό κόσμο». Εξάλλου, μέλη του Επιμελητηρίου είναι οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και οι ελληνικές που έχουν εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Στους εκπροσώπους αυτών των εταιρειών τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν και φέτος τις «εξετάσεις» τους, με την προσδοκία ενός καλού βαθμού για τις επιδόσεις τους.

Ο κ. Καραμανλής με την ομιλία του θέλησε να δώσει εγγυήσεις για τη συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο για το διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές, όσο και μετά απ' αυτές.

Η μείωση της φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών, οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το «ζεστό» δημόσιο χρήμα στους επενδυτές, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, σε συνδυασμό με τις πάσης φύσεως νομικές και διοικητικές «διευκολύνσεις», αλλά και τη συστηματική περιστολή των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου, χωρίς να διαφοροποιείται, ως προς τις βασικές επιλογές, απ' τον πρωθυπουργό, επέμεινε ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να προσφέρουν μια επιπλέον εγγύηση για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής: Τη συναίνεση των εργαζομένων!

Στηριζόμενος στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ και στις «περγαμηνές» της σοσιαλδημοκρατίας στη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας, ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε στο ακροατήριό του ότι μπορεί να υλοποιήσει την ίδια πολιτική χωρίς κοινωνικές «εντάσεις» και περιττές «τριβές», με μια «εθνική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων». Υπολογίζοντας, προφανώς, και στις χρυσές εφεδρείες του κόμματός του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Για τους εργαζόμενους αυτά τα «καλλιστεία» αντιλαϊκής πολιτικής στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο είναι μια ακόμα αφορμή για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, κυρίως στο να αναλογιστούν τι σχέση μπορεί να έχουν με αυτή την πολιτική και με τα κόμματα που την εφαρμόζουν.

Οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών τους, δηλαδή της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής χωρίς ημερομηνία λήξης, είτε με τη γαλάζια, είτε με την πράσινη εκδοχή της.

«

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη και μπορούν να την ανατρέψουν με την πάλη τους», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Εγκαταλείποντας τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οικοδομώντας τη δική τους συμμαχία για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για τη δική τους προοπτική.


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ