Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Καμιά συμμετοχή στο «διάλογο» για τη διευθέτηση

Ξεκάθαρο το μήνυμα της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης, η οποία κατέληξε και σε απόφαση για νέα 48ωρη στις 12 και 13 Δεκέμβρη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά (στη φωτογραφία το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση)
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά (στη φωτογραφία το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση)
Απόφαση κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας πήραν χτες οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά στη Γενική τους Συνέλευση που έγινε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αποφασίζοντας και την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας στις 12 και 13 Δεκέμβρη. Στα πλαίσια της απεργίας και την πρώτη μέρα (12/12) οι γιατροί καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ. και σε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στον «Ευαγγελισμό».

Παράλληλα, στη χτεσινή τους Συνέλευση, απαίτησαν την απόσυρση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από το «διάλογο» με το υπουργείο Υγείας για τις εφημερίες μετά την εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος μετά τη 1/1/2007. Κόντρα στην απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΙΝΑΠ (παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) να συμμετέχει στο διάλογο με το υπουργείο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι γιατροί της Αθήνας - Πειραιά σχεδόν ομόφωνα - με εξαίρεση μια ψήφο κατά και τρία λευκά - ψήφισαν να αποσυρθεί η ΕΙΝΑΠ από το διάλογο, θέση που εξαρχής είχε υποστηρίξει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών.

Οι γιατροί καλούν στις νέες κινητοποιήσεις με πλαίσιο που λέει «όχι» στην ευρωπαϊκή οδηγία περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας και στη συμμετοχή στο διάλογο, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση, για 1.600 βασικό μισθό για το νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο γιατρό και ανάλογη κλιμάκωση στις βαθμίδες, μαζικές προσλήψεις ειδικευμένων και ειδικευομένων, 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο, πρωινό ωράριο και το πολύ μια εφημερία τη βδομάδα. Ακόμα για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και μέτρα για την εκπαίδευση των ειδικευομένων.

Χτες ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, του προσωπικού του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία με απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και συναφών χώρων. Αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ. πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», σύσκεψη ΔΣ των σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

  • Στο χτεσινό ρεπορτάζ του «Ρ» για τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, την οποία διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, εκ παραδρομής αναφέρθηκε σαν κεντρική ομιλήτρια η Λέττα Μεθωνιού, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Γαβριήλ. Η Λέττα Μεθωνιού χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ, που λίγο νωρίτερα είχε οργανώσει προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ