Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9651

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Την αντίθεσή τους στα δικομματικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και την απαίτηση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, υψηλού επιπέδου, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας διατρανώνουν σήμερα, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί με κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.


ΣΕΛ.  11

Ντροπή! ΕΚΟΨΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ από ακρωτηριασμένο εργάτη...

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που προετοιμάστηκε επί ΠΑΣΟΚ και υπέγραψε η ΝΔ, για να πάρει κανείς 114 ευρώ (!) πρέπει να του λείπουν και τα δυο πάνω ή κάτω άκρα!!!

Την εντεινόμενη αντιασφαλιστική επίθεση από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου αναδεικνύει η περίπτωση ενός ανάπηρου ναυτεργάτη που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ». Με την επίκληση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφτηκε το Γενάρη του 2005, η διοίκηση του «Οίκου του Ναύτη» έκοψε από τον ακρωτηριασμένο στο ένα πόδι ναυτεργάτη το επίδομα αναπηρίας των 114 ευρώ, αφού για να το δικαιούται (σύμφωνα με το ΠΔ 8/2005), θα έπρεπε να έχει ακρωτηριαστεί και στα δυο πόδια!

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο τροποποιείται προηγούμενο του 1985, προετοιμάστηκε επί ΠΑΣΟΚ και υπογράφτηκε από τη ΝΔ. Η σύνταξή του βασίστηκε και σε γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπορικού Ναυτικού στο οποίο, ανάμεσα σε άλλους, συμμετέχει κι εκπρόσωπος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΝΟ. Με δεδομένη τη συνολικότερη συζήτηση για τις αναπηρικές συντάξεις, η αποκάλυψη μιας ακόμα αντιασφαλιστικής μεθόδευσης έρχεται να σημάνει συναγερμό στους εργαζόμενους, ενόψει και της απεργίας την επόμενη Τετάρτη.


ΛΙΒΑΝΟΣ
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση

Στη χώρα μας βρίσκεται από χτες λιβανέζικη αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον ΓΓ της ΚΕ του Λιβανέζικου ΚΚ, Κ. Χαντάτα, και τον βουλευτή Αλι Μπάζι. Χτες, η λιβανέζικη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΚΕ (φωτ.), ενώ σήμερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Λιβάνου της Βουλής, καθώς, επίσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, τεταμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο Λίβανο, καθώς η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα και «δίκαιη κυβέρνηση με μεγαλύτερη εκπροσώπηση της "Χεζμπολάχ" και των συμμάχων της».


ΣΕΛ.  15


ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΑ
Νέος τουρκικός ελιγμός με ευρωενωσιακές πλάτες

Σε νέα «παιχνίδια», με τις πλάτες της Κομισιόν, καταφεύγει η Αγκυρα, έχοντας στόχο να απομονώσει τη Λευκωσία και να επιρρίψει στην κυπριακή κυβέρνηση τις ευθύνες για την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής της πορείας.


ΣΕΛ.  6
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας

Εντείνονται οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλιάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όλης της χώρας, καθώς πλησιάζει η μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 13 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  9
ΜΟΣΧΑΤΟ
«Ολυμπιακό» δώρο 240 στρεμμάτων στο κεφάλαιο

Η «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» και ο Δήμος Μοσχάτου ετοιμάζονται να παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο άλλη μια δημόσια έκταση, πολύτιμη για τους κατοίκους της περιοχής.


ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΥΡΩ
Βαρύτερες οι δόσεις των δανείων

Ακόμη βαρύτερες γίνονται οι τοκοχρεολυτικές δόσεις και νέα κέρδη για τους τραπεζίτες εξασφάλισε η ευρωτράπεζα. Στο 3,5% το βασικό επιτόκιο από 2% το Δεκέμβρη του 2005.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΟΚ
Προτείνει τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΜΚΟ!

Αντιδραστικότατες και επικίνδυνες για τα λαϊκά στρώματα οι προτάσεις που παρουσίασαν χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε χτεσινή εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ.


ΣΕΛ.  10
ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ψίχουλα και εμπαιγμός για τους άνεργους

Αντί για προστασία των ανέργων το Ταμείο θα ενισχύει τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα χτυπάει συντάξεις και Συλλογικές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ