Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Τρομοκρατία καταγγέλλουν οι απεργοί

Στην πέμπτη μέρα απεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Ομίλου «Wackenhut - Group4» («Βάκενχουτ», εταιρεία φύλαξης και χρηματαποστολών), στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αντιδρώντας στα σχέδια της εταιρείας να τους αλλάξεις τις συμβάσεις εργασίας προς το χειρότερο από τις αρχές του νέου έτους. Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία ασκώντας τρομοκρατία, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ενώ κάποιοι «καλοθελητές» τους απειλούν εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δε διαγραφούν από το σωματείο τους και δε σταματήσουν την απεργία θα βρεθούν στο δρόμο.

Σε ανακοίνωση που διακινεί η ίδια η εταιρεία προσπαθεί να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων ταυτίζοντάς τον με την αντιπαράθεση που η ίδια έχει με τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας, παρ' όλο που η τελευταία ουσιαστικά στηρίζει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, προσπαθώντας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους βαφτίζει τις απεργίες «παράνομες και χωρίς ουσιαστικά αιτήματα» και τους προειδοποιεί λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι «που δε συμφωνούν» με τις απεργίες «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στο υποκατάστημα της εταιρείας στην Πάτρα όπου οι εργαζόμενοι απεργούν για 24 συνεχόμενες ημέρες, καθώς ήδη η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε έξι απολύσεις και απαιτεί από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά με συμβάσεις πείνας που θα προβλέπουν μόνο το βασικό μισθό. Τα σχέδιά της ενθαρρύνει η φιλοεργοδοτική στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΜΥΠΑΕ). Χτες το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συμπαραστέκονται έμπρακτα στον αγώνα τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ