Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απεργούμε οργανωνόμαστε διεκδικούμε!

Πλατύ κάλεσμα στις νέες και τους νέους εργάτες και υπάλληλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να βρεθούν με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα, καλεί τους νέους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ
Να βρεθούν με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα, καλεί τους νέους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ
Ξεχωριστό κάλεσμα στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, στους νέους ανθρώπους, να απεργήσουν στις 13 του Δεκέμβρη και να συμμετέχουν μαζικά στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Δίνοντας τη μάχη της απεργίας, η Γραμματεία θα εξορμήσει σήμερα στις 10 π.μ. στα διαγνωστικά κέντρα «Διάγνωση» και στις 5 το απόγευμα στο πολυκατάστημα «Attika» με την Επιτροπή Νέων Εμποροϋπαλλήλων. Επίσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στις 9 π.μ. στη «Melon».

«Την κατάσταση που ζούμε και τα ζόρια που τραβάμε τα ξέρουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι το κεφάλαιο και η εργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους γιατί αυξάνονται τα κέρδη τους. Κέρδη καμωμένα από το δικό μας ιδρώτα και απ' τη δική μας δουλιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για να εξυπηρετήσουν την ΕΕ του κεφαλαίου, σχεδιάζουν νέα αντεργατικά μέτρα. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες. Ολα δείχνουν ότι είναι ταγμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου», σημειώνει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Και προβάλλοντας τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κανείς νεολαίος εργαζόμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν πρέπει να λείψει από την απεργία της επόμενης Τετάρτης και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:

  • Για να καταδικάσουμε το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό (αντιγραφή εκείνων του ΠΑΣΟΚ), που θα αναδιανείμει το εισόδημα προς όφελος της πλουτοκρατίας.
  • Για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να διεκδικήσουμε κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Για να προετοιμάσουμε τη μάχη μας ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου. Αυτοί θέλουν να αυξήσουν τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησής μας, την καθήλωση των συντάξεων, το τσάκισμα των Βαρέων - Ανθυγιεινών, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ασφάλισης και της Υγείας, την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Για να αντισταθούμε στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν στην Παιδεία.
  • Για να παλέψουμε κατά της ομηρίας των συμβασιούχων, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των ανέργων. Να εναντιωθούμε στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Για να απαιτήσουμε την ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση και την κατάργηση των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών, που χτυπούν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.
  • Για να διεκδικήσουμε νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

«Ο δρόμος οδηγεί στα σωματεία μας. Εκεί συναντούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας, τσακίζουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Παίρνουμε τη δική μας θέση στο ταξικό εργατικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ