Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας - εκ των οποίων η μία γυναίκα - εξαπέλυσαν χτες επίθεση σε αστυνομικό φυλάκιο έξω από την έδρα της μεταβατικής σομαλικής κυβέρνησης στην Μπαϊντόα με αποτέλεσμα το θάνατό των δραστών, τριών αστυνομικών αξιωματικών και τον τραυματισμό τεσσάρων αμάχων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μεταβατικής κυβέρνησης, οι δράστες δεν ήταν Σομαλοί «αλλά αλλοδαποί υποστηριχτές της αλ Κάιντα». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν τρεις συνεργάτες των δραστών ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον τόπο της έκρηξης.

Στις 18 Σεπτέμβρη είχε σημειωθεί παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας με στόχο το μεταβατικό πρόεδρο Αμπντουλαχί Γιουσούφ. Ο ίδιος γλίτωσε όχι όμως και άλλοι 11 σωματοφύλακές του και άμαχοι που βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη «σημαντική αύξηση» της διακίνησης όπλων και πυρομαχικών στη Σομαλία κατά παράβαση του διεθνούς εμπάργκο όπλων που ισχύει από το 1992 και ψήφισε ομόφωνα την επανασύσταση ομάδας στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που θα συνεχίσει τις έρευνες για παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Στην ίδια συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ συζητήθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο απόφασης που προωθούν οι ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη ανατολικοαφρικανικής δύναμης στη Σομαλία για στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που ελέγχει μόνον την Μπαϊντόα, όπου και εδρεύει...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ