Η ΠΑΣΚΕ και η παράταξη του ΣΥΝ «αντάλλαξαν» ψήφους στις εκλογές για Διοίκηση και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ
Σε «αλισβερίσια» και «κολεγιές», με στόχο το χτύπημα των ταξικών δυνάμεων και την επικράτηση των γραμμής της συναίνεσης και της υποταγής επιδόθηκαν, για μια ακόμα φορά, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΤΕ (ΣΥΝ) στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ) και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της νέας φαιδρής συμμαχίας των δυνάμεων του συμβιβασμού, η ΑΤΕ (ΣΥΝ) απέσυρε το ψηφοδέλτιό της για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, η οποία με τη σειρά της ενίσχυσε την παράταξη του ΣΥΝ, για να καταφέρει να εκλέξει και δεύτερο μέλος στο ΔΣ του ΕΚΒ. Στις εκλογές συμμετείχαν, επιπλέον, η ΔΑΚΕ και η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων» (κομμάτι της ΔΑΚΕ). Στις αρχαιρεσίες του 17ου συνεδρίου, που συμμετείχαν 117 αντιπρόσωποι, έλαβαν: ΔΑΣ - ΕΣΑΚ 23 ψήφους και 4 έδρες, ΠΑΣΚΕ 46 ψήφους και 8 έδρες, ΔΑΚΕ 32 ψήφους και 6 έδρες, ΑΤΕ 11 ψήφοι και 2 έδρες, «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων» 5 ψήφους και μία έδρα.
Σε δήλωσή του σχετικά με το 17ο Συνέδριο του ΕΚΒ, ο Τ. Τριανταφυλλάκος, επικεφαλής της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, επισημαίνει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα του 17ου Συνεδρίου δεν προοιωνίζεται τίποτα θετικό για την εργατική τάξη της περιοχής μας, όπως προκύπτει και από τις θέσεις τις οποίες παρουσίασαν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.
Η ΔΑΣ διαβεβαιώνει για μια άλλη φορά την εργατική τάξη ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα τις προσπάθειες για την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και την ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων με αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σημερινές, σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Εγγύηση αποτελεί η αγωνιστική στάση της παράταξής μας και το ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, που, μέσω και του 17ου Συνεδρίου, προτείνουμε σε όλους τους εργαζόμενους. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η συσπείρωση των εργαζομένων στα Σωματεία τους και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που παλεύουν μέσα από το ΠΑΜΕ».