Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
«Δε φτάνει να αγανακτούμε... »

Σε εργοτάξια της Ακρόπολης βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο πλαίσιο περιοδειών της ΚΟΑ

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους στην Ακρόπολη ήρθε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, Γιάννη Τασούλα, στο πλαίσιο περιοδειών που οργανώνει το Κόμμα σε χώρους με συμβασιούχους.

Οι κομμουνιστές μίλησαν με φύλακες, συντηρητές, μαρμαροτεχνίτες και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων (φωτ.) πολλοί εκ των οποίων είναι όμηροι συμβάσεων λίγων μηνών, αμείβονται με μεροκάματα πολύ κάτω από τις αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις. Για παράδειγμα, υπάρχουν οικοδόμοι που πληρώνονται με 30 ευρώ τη μέρα, όταν η κλαδική σύμβαση ορίζει το μεροκάματο στα 45 ευρώ. «Να, το καλέμι και το ματρακά εσείς τα κρατάτε, οι εργάτες φτιάχνουν τον πλούτο. Εχουμε δικαίωμα και πρέπει να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλιά, με πλήρη δικαιώματα, με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας», σημείωσε ο Γ. Τασούλας. «Δε φτάνει να αγανακτούμε. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι οργανωμένος αγώνας για πολιτική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, για μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ολοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε, και ενιαία, γιατί ενιαία είναι η επίθεση».

Οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα με τον Γ. Κομνηνό, στέλεχος του ΚΚΕ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), τον Γ. Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ΟΠΑΠ, την Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ