Εξέλεξαν 6 έδρες στη νέα διοίκηση από 4, αλλά και αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά από πολλά χρόνια
Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης της περιοχής μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που στηρίζει το ΠΑΜΕ, έλαβε 26 ψήφους (από 22 το 2009) και εξέλεξε 6 μέλη στη νέα διοίκηση (από 4). Επιπλέον, εξέλεξε αντιπρόσωπο και για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά από σχεδόν 20 χρόνια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχουν ως εξής: ΔΑΣ, 26 ψήφους και 6 έδρες (από 22 ψήφους και 4 έδρες το 2009). ΠΑΣΚΕ, 44 ψήφους (από 52) και 9 έδρες (είχε 9). ΔΑΚΕ, 28 ψήφους (από 34) και 6 έδρες (από 6). Εργατική Αυτονομία (στηρίχθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ), 3 ψήφους και καμία έδρα. Το 2009, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει μέρος με το ψηφοδέλτιο της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και είχαν λάβει 6 ψήφους και μια έδρα. Επίσης, το 2009 υπήρχε και δεύτερο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, που είχε συγκεντρώσει 5 ψήφους και μια έδρα.
Για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ πήρε 15 ψήφους (από 12) και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (από κανέναν). Η ΠΑΣΚΕ με 20 ψήφους (από 28) εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο (από 2). Η ΔΑΚΕ με 10 ψήφους (από 16) εξέλεξε επίσης 1 αντιπρόσωπο. Η Εργατική Αυτονομία δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το αποτέλεσμα φανερώνει ότι μπορούν να γίνουν αρκετά βήματα το επόμενο διάστημα, ώστε οι εργαζόμενοι να βγάλουν από το σβέρκο τους τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που εξακολουθούν και κρατάνε σημαντικές δυνάμεις και στο νέο ΔΣ του ΕΚΒ.
Από την ίδια τη διαδικασία τη σημερινή ημέρα των εκλογών, αλλά και από το ίδιο το αποτέλεσμα, φάνηκε για ακόμη μια φορά το αλισβερίσι που γίνεται ανάμεσα στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε βγει στην επιφάνεια και τις προηγούμενες μέρες. Είναι αλισβερίσι που έχει να κάνει με τη στρατηγική συμφωνία των παραπάνω παρατάξεων στην υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας τους τόπους δουλειάς, τα καταστήματα, τα γραφεία. Μπορούν οι εργαζόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα να πάρουν την υπόθεση της αγωνιστικής, ταξικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στα χέρια τους. Να οργανωθούν στα σωματεία και να παλέψουν να αναδειχτούν στις διοικήσεις ταξικές δυνάμεις. Να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς με την ταξική ανυπότακτη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ.
Μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση στη ζωή μας, τα τωρινά και τα επόμενα μέτρα του κεφαλαίου των κομμάτων και εφεδρειών του, ώστε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία και να ανοίξουμε το δρόμο για ανάπτυξη στην υπηρεσία των εργατών και του λαού».