Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11419

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 11 έως 14 Απρίλη 2013 το 19ο Συνέδριο του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με τα παρακάτω θέματα:

1. Εκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ό Συνέδριο. - Πρόγραμμα του ΚΚΕ. - Καταστατικό του ΚΚΕ.

2. Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

ΑΘΗΝΑ 28/11/2012

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση

ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση, με αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις, επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού μαζί με τους συμμάχους της και ότι οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους

Αμεση και πλήρη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε από τους υπουργούς ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας ταυτόχρονα για οφέλη που θα έχει ο λαός από την καπιταλιστική ανάπτυξη, με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ αυτή θα γίνει πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην ίδια ρότα και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Για αδυναμία διαπραγμάτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί καλύτερης και ισχυρότερης διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ αποδεικνύονται διαρκώς επικίνδυνα για το λαό. Στην ημερήσια διάταξη έρχεται επιτακτικά το ζήτημα της πάλης των εργαζομένων για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ανυποχώρητα στη διεκδίκηση των αναγκών τους

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν χτες δυναμικά και μαζικά άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες, σπουδαστές Ειδικής Αγωγής και οι οικογένειές τους από διάφορες περιοχές της χώρας. Νέο ραντεβού τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  15

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της Συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση έπιασε εντατικά δουλειά για την επιβολή των νέων μέτρων - κόλαση στο λαό. Ετσι, χτες, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για την προώθηση της επαναγοράς ομολόγων που είναι ουσιαστικά νέο «κούρεμα», προανήγγειλε ότι στη διαδικασία θα βάλει και τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που θα έχει ως συνέπεια το τσάκισμα μέχρι και μηδενισμού των όποιων ελάχιστων αποθεματικών τους απέμειναν μετά το πρώτο «κούρεμα», γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στις συντάξεις και τις άλλες παροχές των Ταμείων στους ασφαλισμένους. Οι άνθρωποι του μόχθου τώρα να βάλουν φρένο στη διαδικασία. Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν απομείνει από τα «κουρέματα». Να αφήσει η κυβέρνηση τα περί πατριωτικού χρέους και εθελοντικής συμμετοχής. Το χρέος του λαού είναι να βάλει τέλος στη ληστεία που του επιβάλλει μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την κρίση και το χρέος, για τα οποία δεν ευθύνεται.



ΜΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για τις Εστίες

ΣΕΛ.  16
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Παρέμβαση εισαγγελέα στις κινητοποιήσεις ΟΤΑ

ΣΕΛ.  12
ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΚΝΕ: Φτάνει η κοροϊδία και οι ελεημοσύνες

ΣΕΛ.  17
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΚΝΕ: Αξιοποιούν την ανεργία για να εκβιάσουν

ΣΕΛ.  11
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΕΡΙΣΑ
Επικίνδυνος για τους λαούς ο εθνικισμός

Η εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ. Ο εθνικισμός, τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή αποτελούν μεγάλο και κοινό κίνδυνο για όλους τους λαούς, που πρέπει ο καθένας στη χώρα του και όλοι μαζί να τους αντιπαλέψουμε αποφασιστικά.


ΣΕΛ.  6
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν θέρμανση φτηνή για το λαό

ΣΕΛ.  20
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΠΕΙΡΑΙΑ
Ζητάει αποξήλωση της επιγραφής του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3
ΔΕΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
300 εντολές διακοπής ρεύματος τη μέρα

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ