Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Ενας ακόμη εργάτης τραυματίστηκε την Τρίτη στα έργα για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Ζακύνθου. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό οικοδόμο, ο οποίος, δουλεύοντας χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, έπεσε από σκαλωσιά, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κατάληψη επ' αόριστον του δημαρχείου ξεκίνησαν από προχτές οι συμβασιούχοι στο Δήμο Χαλκιδέων, διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές (για πολλούς φτάνουν και τους εννέα μήνες) και τη μονιμοποίησή τους.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Με την αύξηση των ψηφισάντων ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία και της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Στο πρώτο, όπου συμμετέχει μόνο το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων, από 354 εργαζόμενοι στις προηγούμενες εκλογές, τώρα ψήφισαν 385. Μάλιστα σε εργοστάσια του κλάδου όπως ο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» η συμμετοχή των εργαζομένων άγγιξε και το 100%. Στην Ενωση Ηλεκτρολόγων Πλοίων, όπου επίσης στη διοίκηση απόλυτη πλειοψηφία έχουν οι ταξικές δυνάμεις, από 178 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές τώρα ψήφισαν 222 ηλεκτρολόγοι.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Δεκέμβρη οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου 48β). Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ψηφίζουν από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. όλες τις μέρες εκτός από την Κυριακή (12 μ. - 6 μ.μ.), με την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζονται έως τις 2 Δεκέμβρη οι εκλογές στην Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν στα γραφεία της Ενωσης απαραίτητα με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας τις εξής ώρες: Εως αύριο Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, 8 π.μ. - 8 μ.μ. Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να τεθεί και εκτός λειτουργίας από τις 6 Δεκέμβρη κινδυνεύει ο βιολογικός καθαρισμός Θεσσαλονίκης, αν άμεσα δεν ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν από τις 5 Δεκέμβρη να παραμείνουν στο χώρο περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις.

ΣτΕ: Μετά τις αντιδράσεις που προξένησε η πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου που έκρινε ότι η παραγραφή αξιώσεων των δικαστών από διαφορές με το Δημόσιο είναι πενταετής, ενώ για τους υπόλοιπους πολίτες διετής, το ΣτΕ επιχειρεί να εξισώσει αυτό το πλεονέκτημα των δικαστών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη νόμου, με την οποία προβλέπεται ότι για τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ η παραγραφή των αξιώσεων από το Δημόσιο είναι διετής. Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι το σχετικό νομοθετικό διάταγμα 496/1974 είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα (άρθρο 4 περί ισότητας), καθώς θεσπίζονται για τους εργαζόμενους των ΝΠΔΔ άνισες συνθήκες.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Σήμερα αρχίζουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, στα γραφεία του Συνδέσμου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας). Οι συνταξιούχοι θα ψηφίζουν: Παρασκευή και Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι εκλογές στον «Βύρωνα»(2019-12-20 00:00:00.0)
Συνελεύσεις και αρχαιρεσίες(2018-12-05 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2017-12-06 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2017-11-28 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2017-11-25 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2016-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ