Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ
Μια καλή χρονιά

Η ταινία «Μια καλή χρονιά», είναι συνέχεια της «Βασίλισσας»! Μια «αθώα» ταινία για τις πλατιές μάζες. Ενα χαζό ερωτικό θέμα, που δεν προάγει ούτε τις γάτες! Μια ταινία, με άλλα λόγια, αποχαύνωσης! Βέβαια, για να γυρίζονται τέτοιου είδους ταινίες, υπάρχει οπωσδήποτε κοινό που τις αγοράζει! Και ύστερα κάποιοι επικαλούνται το εισιτήριο σαν κριτήριο!

Ενας Βρετανός χρηματιστής χάνει τη δουλιά του και φτάνει στη Γαλλία, στο κτήμα του θείου του, στο οποίο, όταν ήταν παιδί, περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ο θείος μόλις έχει πεθάνει. Ο χρηματιστής είναι ο μοναδικός κληρονόμος!

Φτάνοντας, λοιπόν, στη Γαλλία προσπαθεί να πουλήσει το κτήμα. Ομως, ο κολίγος του θείου του, ο επιστάτης, και μια ντόπια κοπέλα, καταφέρνουν όχι μόνον να μεταπείσουν τον χρηματιστή αλλά, επιπλέον, να τον κάνουν να αγαπήσει την αγροτική ζωή και την όμορφη και χαριτωμένη Γαλλίδα..!

Και εσύ, ο γεμάτος προβλήματα θεατής, λες «τι φταίω»; Και εγώ, ρωτάω: Εχει νόημα να σας πω για τη «φόρμα», για τις ερμηνείες, για τη φωτογραφία, για το μοντάζ; Εχουν καμιά σημασία όλα αυτά, όταν η ταινία είναι γυρισμένη για χάνους; Φυσικά και δεν έχουν! Δε μιλάμε για έργα τέχνης. Μιλάμε για φαστ-φουντ!

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Αλμπερτ Φίνεϊ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βαλέρια Μπρούνι - Τεντέσκι, Φρέντι Χάιμορ, Αμπι Κόρνις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ