Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΒΟΛΟΥ
Νέες αυξήσεις στους δημοτικούς φόρους

Αύξηση των ανταποδοτικών τελών - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού - κατά 8,17%, η οποία θα ισχύσει από την 1/1/2007, αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, φορτώνοντας με νέα οικονομικά βάρη τους Λαρισαίους. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επανεκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ.

H πρόταση των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία, προφανώς, έγινε στη βάση των κατευθύνσεων της Δημοτικής Αρχής, ήταν να αυξηθούν τα τέλη για το 2007, συνολικά κατά 27,8% - τέλη καθαριότητας, φωτισμού, υπογείωσης καλωδίων ΔΕΗ, ΧΥΤΑ κ.ά - η οποία και δεν πέρασε ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων, που ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, Σωματείων, έμποροι κ.ά. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο κατέθεσε υπόμνημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αύξηση και επισημαίνοντας ότι αποτελεί πρόκληση και ισοδυναμεί με επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Την απόφαση αύξησης των ανταποδοτικών τελών καταψήφισε η «Δημοτική Συνεργασία», καταγγέλλοντας τη νέα φορομπηχτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρότεινε:

  • Πάγωμα των τελών για το 2007 και σταδιακή μείωση για τα επόμενα χρόνια έως την κατάργησή τους.
  • Χωρίς να είναι «πανάκεια», αλλά βοηθάει τους αδύναμους οικονομικά, το διαχωρισμό του δήμου σε ζώνες.
  • Αγωνιστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων και μέσω της ΚΕΔΚΕ.
  • Αγώνας για την εξασφάλιση πιστώσεων από το κράτος.
Αυξήσεις και στο Βόλο

Την αύξηση των τελών καθαριότητας - φωτισμού κατά 3,5%, αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ύστερα από εισήγηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που στηρίχτηκε από τη ΝΔ. Την απόφαση καταψήφισε η παράταξη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης».

Υπέρ της απόφασης ψήφισε και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Π. Σκοτινιώτης, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ, πρώην νομάρχης Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε λευκό. Αποκαλυπτικός, δε, για το ρόλο της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ με δήμαρχο τον Αλ. Βούλγαρη, πρώην υφυπουργό Μεταφορών, ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου.

Οπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε την πρότασή του για αύξηση των τελών στον διάδοχό του Αλ. Βούλγαρη, ο οποίος την αποδέχτηκε. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι η νέα Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, δε διαφέρει από αυτήν της ΝΔ, όπως και γενικότερα η πολιτική των δύο κομμάτων, που είναι βαθιά αντιλαϊκή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ