Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Φονικός αστυνομικός ρατσισμός

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Το «χρώμα του δέρματος» μία ακόμη φορά γίνεται «εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον άλλο κόσμο» για Αφροαμερικανούς... Τελευταίο θύμα ο 23χρονος Σον Μπελ που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν παντρευτεί.

Τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά: αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτους τρεις αφροαμερικανούς που επέβαιναν σε όχημα μετά την έξοδό τους από κλαμπ και το διέτρησαν με τουλάχιστον 50 σφαίρες! Νεκρός ο Μπελ και οι δύο φίλοι σοβαρά τραυματισμένοι: έγκλημά τους ότι έβγαιναν από κλαμπ όπου γινόταν το καθιερωμένο «πάρτι εργένηδων» προς τιμήν του Μπελ. Επίσημη εκδοχή της αστυνομίας: οι αστυνομικοί έδρασαν φοβούμενοι μία «ένοπλη αντιπαράθεση» καθώς το κλαμπ ήταν υπό παρακολούθηση για «ένοπλες συμμορίες»!

Οι αστυνομικοί τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα μετά από εντολή του δημάρχου Μ. Μπλούμπεργκ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό... Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον που ηγήθηκε διαδήλωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή κατήγγειλε την αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στο νοσοκομείο και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό πρέπει να σταματήσει»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ