Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Πολύμορφη... ομοιομορφία

Ψευτοαντιπαράθεση πέντε συνδυασμών με κοινές θέσεις και πεποιθήσεις. Την ανάγκη αλλαγής πρόβαλε η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Αύξηση ψήφων κατέγραψε η «Αγωνιστική Συνεργασία» (Αυτοαπασχολούμενων Μικρών Εμπόρων) που υποστηρίχτηκε από τη ΔΗΚΕΒΕ, στις προχτεσινές αρχαιρεσίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την εκλογή νέας διοίκησης. Παρ' όλο που οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα τεχνητής πόλωσης που δημιουργήθηκε κυρίως από την κάθοδο τριών συνδυασμών που ανήκουν στη ΔΑΚΜΜΕ, η «Αγωνιστική Συνεργασία» αύξησε τις ψήφους της κατά 30%, ωστόσο το ποσοστό της παρέμεινε σχεδόν ίδιο, καθώς υπήρξε ανάλογη αύξηση στον αριθμό των αντιπροσώπων (406 συνολικά, 378 ψηφίσαντες).

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» έλαβε 37 ψήφους και 2 έδρες στο 21μελές ΔΣ, όσες είχε και πριν. Η «Ενότητα του Εμπορίου» (ΔΑΚΜΜΕ - Λοτσάρης) 132 ψήφους και 7 έδρες. Η «Νέα Εμπορική Πνοή» (ΔΑΚΜΜΕ - Αρμενάκης) 101 ψήφους και 6 έδρες. Η «Πανελλήνια Κίνηση Εμπόρων» (ΠΑΣΚΕΒΕ) 50 ψήφους, 3 έδρες. Η «Ανεξάρτητη Συνεργασία - Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» (ΑΣΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΒΕ) 35 ψήφους και 2 έδρες. Η «Νέα Προοπτική» (ΔΑΚΜΜΕ) 18 ψήφους και μία έδρα. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ι. Ράπανος 4 ψήφους και καμία έδρα. Συνολικά οι δυνάμεις της ΔΑΚΜΜΕ έχασαν 2,94% και μία έδρα, ενώ η ΑΣΚΜΜΕ με τους συνεργαζόμενους από άλλες παρατάξεις ενισχύθηκε κατά 2,43% κερδίζοντας μία έδρα. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» κατέλαβε και μία έδρα στην πενταμελή Ελεγκτική Επιτροπή, με 41 ψήφους.

Οι υποψήφιοι και οι αντιπρόσωποι που στήριξαν την «Αγωνιστική Συνεργασία», στις τοποθετήσεις τους έδωσαν τη μάχη της αποκάλυψης του ρόλου των παρατάξεων της πλειοψηφίας. Εμφαση έδωσαν στην ανάγκη αλλαγών στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην ΕΣΕΕ, που θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από την ενεργοποίηση της βάσης. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» κατήγγειλε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η πλειοψηφία της διοίκησης (ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ) όχι μόνο αποδέχτηκε, αλλά και στήριξε ενεργά την πολιτική αφανισμού των μικρών εμπόρων. Αποκάλυψαν την ψευτοαντιπαράθεση με τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής, αφού δεν αμφισβητεί ούτε έρχεται σε ρήξη με αυτή, ενώ κατάγγειλε ότι η πλειοψηφία συμμετείχε στους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», ανοίγοντας το δρόμο στα αντιλαϊκά μέτρα, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας συνειδητά χιλιάδες μικρούς εμπόρους και απέκρυψε ότι «ελεύθερη αγορά» σημαίνει πλήρη ελευθερία στην ασυδοσία του κεφαλαίου. Παράλληλα επισήμαναν ότι η εμφάνιση 5 συνδυασμών είχε τη σκοπιμότητα «πλυντηρίου ευθυνών», καθώς έχουν κοινά οράματα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική της Λισαβόνας.

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία», οι γενικότερες εξελίξεις επιβάλλουν τη δημιουργία ενός ζωντανού, αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, η οργάνωση της αντίστασης των μικρών εμπόρων για την απόρριψη του ευρωμονόδρομου και την προβολή την εναλλακτικής πρότασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ