Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στον κόμβο της Γαλάτιστας, πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, αιγοπροβατοτρόφοι και αγελαδοτρόφοι της Χαλκιδικής, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές που αγοράζουν οι γαλακτοβιομηχανίες την παραγωγή τους. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κτηνοτρόφων εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Αγγ. Τζέκης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Κατήγγειλαν πως με την έναρξη των πρώτων πληρωμών, πολλοί παραγωγοί διαπιστώνουν πως οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις περσινές, αλλά και από τις τιμές που εισέπρατταν πριν λίγους μόνο μήνες, ενώ τόνιζαν ότι ορισμένες βιομηχανίες πίεσαν τους γαλακτοπαραγωγούς και εξασφάλισαν «ανοιχτή τιμή» για το γάλα που θα προμηθεύονταν.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι κτηνοτρόφοι έχυσαν στο οδόστρωμα γάλα και δήλωναν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν συνεχίσει η πολιτεία να τους αγνοεί. Οι κτηνοτρόφοι υπολογίζουν ότι οι απώλειές τους στον τελευταίο χρόνο φθάνουν το 10%. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία, οι τιμές για το αγελαδινό γάλα είναι 0,30-0,32 ευρώ από 0,36 που ήταν πέρσι, το πρόβειο αγοράζεται από τον παραγωγό προς 0,85, ενώ πέρσι η τιμή του ήταν κοντά στο ένα ευρώ και το κατσικίσιο 0,32 από 0,55 πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ