Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ιδιωτικά σχολεία και παιδιατρικό νοσοκομείο

Επεκτείνεται, με γοργούς ρυθμούς, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και άλλων υπηρεσιών που πρόσφερε μέχρι τώρα το κράτος, μέσω των συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας πεδίον δόξης λαμπρό για το κεφάλαιο. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και τα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για την ίδρυση παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη όσο και άλλων 6 πιλοτικών προγραμμάτων για διάφορα έργα (σχολικά κτίρια, αθλητικά κέντρα κλπ) στη Βόρεια Ελλάδα.

Οπως ανακοίνωσε, μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη ο Τεχνικός Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Σ. Κοντόπουλος, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποκτήσει μέσω του θεσμού των ΣΔΙΤ παιδιατρικό νοσοκομείο 450 κλινών. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο συζητήσεων η ένταξη άλλων 6 πιλοτικών έργων ΣΔΙΤ τα οποία αφορούν:

  • περιφερειακά αθλητικά κέντρα
  • δύο κτίρια στέγασης για περιφερειακές αρχές
  • 22 σχολεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • συστήματα ασφάλειας λιμένων
  • αστυνομικούς σταθμούς
  • κέντρο διανομής εκπαιδευτικού διδακτικού υλικού.

Σύμφωνα με τον Σ. Κοντόπουλο, τρία πιλοτικά έργα που ήδη εγκρίθηκαν είναι στη Βόρεια Ελλάδα και αφορούν μεταξύ άλλων κατασκευές και συντηρήσεις επτά νέων πυροσβεστικών σταθμών (Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη) και 31 σχολικών υποδομών.

Επίσης, σύμφωνα με τους ομιλητές στο συνέδριο για τα δημόσια έργα που οργάνωσε ο «Ομιλος Καλοφωλιά», στην ατζέντα των προγραμματιζόμενων συμπράξεων που αναφέρονται στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσαν να ενταχθούν η δημιουργία Διαμετακομιστικού κέντρου στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης, η ανάπτυξη Βιοτεχνικών Πάρκων, Project κεντρικής ύδρευσης και αποχέτευσης και η συντήρησή τους, καθώς και έργα διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ