Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ ΘΑ 'ΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! «Σπατάλησαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί από 500 και πλέον εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για τις εκλογές αυτές. Αυτοί που τους τα έδωσαν θα ζητήσουν τώρα τα χρωστούμενα. Στους 100 γερουσιαστές σήμερα οι 40 είναι πολυεκατομμυριούχοι. Το ίδιο και 123 από τα 435 μέλη της Βουλής. Αντιπροσωπεύουν αυτοί οι άνθρωποι τον αμερικανικό λαό; Ομόφωνα Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ψήφισαν πριν από λίγο καιρό τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το Ιράκ. Πόσες είναι οι ελπίδες μας για αλλαγή συμπεριφοράς της αυτοκρατορικής Αμερικής μετά τις πρόσφατες εκλογές; Καμία» (ο Γιώργος Δαράτος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»: «Είναι σαφές όμως ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μας στη δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα στο ανθρώπινο είδος, επιβεβαιώνει ότι φέρουμε την ίδια κοινή λογική (...) τώρα επιτέλους ανοίγει δρόμος μεγαλύτερης επικοινωνίας. Και το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι αυτή την αλλαγή θα την αντιληφθούν και πολλοί άνθρωποι στον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»)

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ... «και λοιπόν; τι θα αλλάξει στη συμπεριφορά της Αμερικής, αν φύγει ο Μπους και επιστρέψουν οι Δημοκρατικοί στην εξουσία; Θα σταματήσουν οι επεμβάσεις; Θα παύσει το imperium να αφήνει αποτυπώματα εκβιασμών και μονομέρειας στην πολιτική του; Θα πιεστεί επιτέλους το Ισραήλ για να λυθεί το Παλαιστινιακό; Θα γίνει σεβαστή η ετυμηγορία των λαών της Λατινικής Αμερικής και θα αντιμετωπιστεί δημοκρατικά η αριστερή δυναμική της; Η αυτοκρατορία δεν αλλάζει πρόσωπο και στόχους. Απλώς με τους Δημοκρατικούς δείχνει πιο ήπια η εκδοχή της πλανητικής κυριαρχίας. Επί της ουσίας, τίποτε δεν αλλάζει. Το πολύ πολύ να σταλούν στο Γκουαντανάμο ειδικοί επιστήμονες για την ψυχολογική υποστήριξη των κρατουμένων. (... Εξάλλου, η γκανγκστερική και αδιανόητη επιδρομή εναντίον της Σερβίας, επί Κλίντον έγινε)» (ο Γιάννης Τριάντης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ; «Ο πόλεμος και τα δεινά του, το μίσος και η βαρβαρότητα, η σκληρότητα των επιλογών του Μπους φαίνεται ότι κλόνισαν τους ψηφοφόρους και κινητοποίησαν την άλλη Αμερική. Την Αμερική της αναζήτησης, της προόδου, την πολυσυλλεκτική, τη δημοκρατική και ανεκτική Αμερική, που όλους τους συγκινεί και όλους τους παρασύρει» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ