Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Συζητούν για την επέκταση των «συνεργασιών» τους

Με στόχο τη ...«βελτίωση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον εγκληματικό τομέα» πραγματοποιείται, χτες και σήμερα στη Μόσχα, διάσκεψη υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Η διάσκεψη διοργανώνεται από τη Ρώσικη Ομοσπονδία και το Συμβούλιο της Ευρώπης και συμμετέχουν 46 χώρες.

Ετσι, μετά τη δημιουργία «ενιαίου χώρου ασφάλειας και δικαιοσύνης για τις χώρες της ΕΕ», που θέτει ένα πλαίσιο συντονισμού όλων των κατασταλτικών δράσεων στις χώρες - μέλη της ΕΕ, προβλέποντας ακόμα και επιχειρησιακές συνεργασίες, καταβάλλεται προσπάθεια παραπέρα βελτίωσης και επέκτασης των «συνεργασιών» των κρατικών υπηρεσιών καταστολής. Το τελευταίο βαφτίζεται «ανάπτυξη ενός κοινού ευρωπαϊκού νομικού χώρου».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, απαντώντας σε ερώτηση πώς εκτιμά τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας - Ρωσίας, τόνισε πως «απαιτείται συντονισμός. Συντονισμός και χειρισμός των ζητημάτων από την Αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ανταλλαγή πληροφοριών, γνώση εκ των προτέρων του τι συμβαίνει. Να ανακαλύψουμε και να καθιερώσουμε κανάλια ανταλλαγής πληροφοριών», με το... κερασάκι της νομιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ