Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Σήμερα, 18 Ιούλη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Λουκά (Πατήσια), γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας

ΕΛΕΝΗΣ ΚΡΕΣΣΟΥ

που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, στις 15 Μάη 1999.

Η Ελένη Κρέσσου(Παπαγεωργίου) το γένος Δομβρίδου γεννήθηκε το 1928 στην Κρωβύλη Κομοτικής, από γονείς φτωχούς αγρότες. ΕΠΟΝίτισσα από το Φλεβάρη του 1943, βοηθούσε τους αντάρτες του ΕΛΑΣ με τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό. Το Φλεβάρη του 1948, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε. Στη μάχη που έγινε στο Τεπελάρι Δράμας, τραυματίστηκε σοβαρά στο πέλμα του αριστερού ποδιού. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας και αργότερα σε νοσοκομείο της Ρουμανίας, όπου παρέμεινε ως τον επαναπατρισμό της, το 1990.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1948. Στις γυναικείες οργανώσεις της Φλωρίκας και του Πιτέστι της Ρουμανίας πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες. Επί 22 χρόνια, δούλεψε σε βαριά βιομηχανία στη Χουνεντοάρα, όπου δημιούργησε οικογένεια.

Παρά την κλονισμένη υγεία της, δεν έπαψε ως το τέλος της ζωής της να αγωνίζεται για τα ιδανικά της.

Ηταν σεμνή αγωνίστρια, απλή και γεμάτη καλοσύνη, τόσο για τα παιδιά και τα εγγόνια της, όσο και για τους συγγενείς και φίλους της και αντιμετώπιζε με υπομονή και καρτερικότητα όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Ηρθε, όμως, το μοιραίο δυστύχημα και της στέρησε τη χαρά να βλέπει να μεγαλώνουν τα τέσσερα εγγόνια της, που τα υπεραγαπούσε, όπως και αυτά.

Ο θάνατός της άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της.

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μας, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης και ευχαριστούμε θερμά της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης, τους συναδέλφους, συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος μας από την απώλειά της.

Τα παιδιά της


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org