Κυριακή 11 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
φωτό 1

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε που «έφυγε» από κοντά μας η σ. ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ που τόσο πιστά υπηρέτησε, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ραχών.

Η οικογένεια Γιάννη - Αρετής Βουδαντά

  • Σύντροφοι από την ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας, στη μνήμη της σ. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουν στο Κόμμα 55 ευρώ.

***

φωτό 1

Η Κούλα Ζάχου από τη Βουδαπέστη προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ για τις προεκλογικές ανάγκες του ΚΚΕ, στη μνήμη του συζύγου της αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΧΟΥ.

***

φωτό 1

Την Τετάρτη 23.9.2015 «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, η ΕΠΟΝίτισσα κομμουνίστρια ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Κούλα) ΓΚΟΥΡΟΜΙΧΟΥ. Ηταν σύζυγος του κομμουνιστή δάσκαλου ΦΩΤΗ ΓΚΟΥΡΟΜΙΧΟΥ (καπετάν Φλογερός).

Στη μνήμη της, τα ανίψια της, Πάνος και Μαριάνθη Γκουρομίχου προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στις 2 Οκτώβρη έκλεισε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ από τη Μαυροθάλασσα Σερρών.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του και τα αδέλφια του προσφέρουν στο Κόμμα του το ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΤΟΥΝΙΔΟΥ - ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ, προσφέρω, για ενίσχυση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λαχανά.

ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γιάννης Περκουλίδης

***

φωτό 1

Σήμερα, 11.10.2015, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΑΤΑΡΙΔΗ. Από νεαρή ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στο ΚΚΕ κι έμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι το τέλος της ζωής του. Διακρινόταν για τη σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια και την ειλικρίνειά του.

Στη μνήμη του, προσφέρουν, η επί έξι δεκαετίες σύντροφός του Μαρία, και οι οικογένειες των παιδιών του, Σπύρου και Σοφίας, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη των γονιών μου, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑΣ, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ιλίου.

Ανδρεόπουλος Γεώργιος

***

φωτό 2

Στις 22 Μάρτη 2015, «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΜΟΝΗ.

Στις 6 Φλεβάρη 1986 χάσαμε τον αγαπημένο μας πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΕΜΟΝΗ.

Γνήσιοι κομμουνιστές, μας ανάθρεψαν με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος μας, του ΚΚΕ. Η αγάπη τους και η φροντίδα τους για μας ήταν απέραντη, χωρίς όρια και προϋποθέσεις.

Στην μνήμη τους προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 600 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Φθ/δας.

Ελένη Λεμονή - Αργύρης Λεμονής

***

φωτό 2

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς, το 1932. Στην κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην ΕΑ και ο ίδιος ήταν αετόπουλο. Ηταν σταθερός και αταλάντευτος στην κομμουνιστική ιδεολογία. Πέθανε το 2008.

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, αδελφός του Βαγγέλη, ήταν ΟΚΝίτης και στέλεχος της ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή. Το 1946 εντάχθηκε στον ΔΣΕ και το καλοκαίρι του 1947 έδωσε τα νιάτα του για το καλό του λαού, ήταν μόνον 23 ετών.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αλέξανδρου
Στην αξέχαστη μνήμη τους, η σύζυγος του Βαγγέλη Ρόζα Λαζαρίδου προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Κιλκίς, 100 ευρώ.

***

φωτό 3

Στις 22 Σεπτέμβρη 2015 έκλεισαν 8 χρόνια που λείπει από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ αγωνίστρια του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πολιτική πρόσφυγας στην ΛΔ Πολωνίας.

Στις 25 Ιούλη 2015 «έφυγε» από τη ζωή η ΠΑΛΑΣΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ μαχήτρια του ΔΣΕ που υπηρέτησε στο υγειονομικό του Γράμμου και Βίτσι.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ (ψευδώνυμο Βελισάριος - Γιάγκος) μαχητής του ΕΛΑΣ στα Πιέρια. Εντάχτηκε στον ΔΣΕ στα Κάτω Πιέρια. Συμμετείχε σε πολλές μάχες μέχρι το Ιούλη 1947 που στα 18 του χρόνια έχασε τη ζωή του στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Μακρύγιαλο της Κατερίνης. Ηταν μέλη της ηρωικής γενιάς που μέχρι τέλους έμειναν πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, για τις ανάγκες του λαϊκού αγώνα.

Η οικογένεια τους

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και της κουνιάδας μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

Ειρήνη Σεβαστοπούλου

***

φωτό 1

Στις 2/ 9/ 2015 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο σύντροφος και αγωνιστής, από την αρχή της ζωής του, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. Γεννήθηκε το 1927 στη Σπηλιά Νέσσωνος Λάρισας. Πήρε μέρος στην ΕΠΟΝ, στο ΕΑΜ και στον ΔΣΕ. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ για 26 χρόνια. Εκεί παντρεύτηκε τη συντρόφισσα Βασιλική Κοτρώτσιου κι απέκτησαν τρία παιδιά. Το 1975 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάσθηκε στη Λάρισα, όπου συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση Σουφλαρίων Λάρισας του ΚΚΕ. Η ζωή του όλη ήταν ένας αγώνας, όμως ποτέ δεν τον λύγισε τίποτα και κανείς. Πάντα πιστός στην ιδεολογία μας και περήφανος, παρέμεινε αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αλεξάνδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αλεξάνδρου
Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού δέκα εγγονιών, που πάντα καμάρωνε και τον καμάρωναν, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Βασιλική

Τα παιδιά: Νίκος - Κική, Αλέκος - Στέλλα, Γιάννης - Χαρούλα

Τα 10 εγγόνια του

***

φωτό 1

Στις 18 Ιούνη του 2015 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε την 1η Ιούλη του 1925 από γονείς πόντιους πρόσφυγες. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Επακολούθησε ο πόλεμος στην Αλβανία, η τριπλή γερμανική κατοχή, η απελευθέρωση και ο εμφύλιος. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ) και στο ΚΚΕ. Ηταν σύνδεσμος των πρώτων αντάρτικων ομάδων «Οδυσσεύς Ανδρούτσος» και «Αθανάσιος Διάκος» (Κιλκίς και Νιγρίτα). Στον ταχτικό ΕΛΑΣ κατατάχθηκε στις 24 Απρίλη του 1944, στο Πάικο. Πήρε μέρος σε όλες τις σκληρές και πολυαίμακτες μάχες που έδωσε το 13ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Κιλκίς, μετά την επιστροφή του από το Πάικο, το καλοκαίρι του 1944 (3-4 Ιούλη) στο νομό Κιλκίς. Τραυματίστηκε από τους Γερμανούς δύο φορές στο Δροσάτο Κιλκίς και στο Βερτίσκο Λαγκαδά. Ανθυπολοχαγός του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την άμυνα της Ηλεκτρικής Εταιρίας Αγίου Δημητρίου, ενάντια στους Γερμανούς δυναμιτιστές. Ηταν και στην μαρτυρική μάχη του Κιλκίς στις 4/11/1944. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας καταδιώχτηκε, συνελήφθη και φυλακίστηκε επανειλημμένα. Αναγκάστηκε να βγει στο βουνό και το ΔΣΕ. Ηταν στα αρχηγεία Πάικου - Καϊμακτσαλάν, Γράμμο - Σμόλικα - Βίτσι. Πήρε μέρος σε πολλές και τις μεγαλύτερες μάχες και αναμετρήσεις στα χρόνια του Εμφυλίου και τραυματίστηκε 5 φορές. Εγινε υπολοχαγός του ΔΣΕ. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, το 1949, βρέθηκε στην ΕΣΣΔ, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, όπου έζησε περίπου 30 χρόνια. Εκεί τελείωσε το γυμνάσιο, τη σχολή Αξιωματικών του Σοβιετικού στρατού και φοίτητε στο Ινστιτούτο Μηχανοποίησης, Ηλεκτροποίησης, Αγροτικής Οικονομίας Τασκένδης. Εργάστηκε επαγγελματικά στη σύνταξη της εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ (1973 - 1978), ήταν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού « ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ» που έβγαινε σε 7 ξένες γλώσσες. Επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα, στις αρχές Νοέμβρη του 1978, με τη σύζυγό του Ράισα και έζησε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Πανελλήνιας Ενωσης Δημοσιογράφων», τακτικός συνεργάτης του Ράδιο «ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ», συνεργάτης των εφημερίδων «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ».

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Αλέξανδρου
Στη μνήμη του η σύζυγός του Ράισα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό 1

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ συζ. Ηλία ΚΑΡΑΝΤΖΑ, η «καπετάνισσα Βούλα», απεβίωσε στις 7.9.2015 και ενταφιάστηκε στον τόπο καταγωγής της, τη Χελιδόνα Ευρυτανίας. Ηταν πολιτική πρόσφυγας στη ΛΔ Ρουμανίας και ηρωίδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπου κατετάγη την Ανοιξη του 1947 και πορεύτηκε το 1948 για το Γράμμο. Επειτα από μεγάλες κακουχίες και ταλαιπωρίες έφτασε στο Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ στο Γράμμο όπου, αρχικά, εντάχθηκε στην 102 και, μετά, στην 107 Ταξιαρχία. Πολέμησε στο Γράμμο και πήρε μέρος σαν Διμοιρίτισσα στον ελιγμό του κύριου όγκου των τμημάτων από το Γράμμο στο Βίτσι με το λόχο των αυτοματιστών. Την 1η Σεπτέμβρη 1948 στο Βίτσι, περιοχή Κουλκουθούρια, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι από όλμο. Νοσηλεύτηκε, αρχικά, σε νοσοκομείο των Σκοπίων, έπειτα της Βουλγαρίας και, τέλος, της Ρουμανίας, συνολικά για 2 χρόνια. Εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της είχε για το υπόλοιπο της ζωής της μεγάλη αναπηρία. Με διάταγμα της προσωρινής Δημ. Κυβέρνησης της απονεμήθηκε ο βαθμός της Ανθυπολοχαγού στις 9.9.1949.

Στη Ρουμανία παντρεύτηκε τον, επίσης ανάπηρο, αγωνιστή Ηλία Ν. Καραντζά, υπολοχαγό του ΔΣΕ και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ασημίνα και τον Νίκο. Επαναπατρίστηκε μαζί με την οικογένειά της τον Ιούνη του 1971 και έζησε το υπόλοιπο της ζωής της στην Αθήνα. Απέκτησε έναν εγγονό, τρεις εγγονές και τέσσερα δισέγγονα. «Εφυγε» στα 88 της χρόνια. Στη διάρκεια του ενταφιασμού της αντιλαλούσαν τα βουνά της Χελιδόνας γιατί ο εγγονός της Ηλίας τραγουδούσε τον Υμνο του ΕΛΑΣ, τον οποίο η ηρωίδα γιαγιά τραγουδούσε στα εγγόνια της αντί για νανούρισμα.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αλέξανδρου
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό της, στη μνήμη της, οι οικογένειες του γιου και της κόρης της προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Ηρακλείου.

***

φωτό 1

«Εφυγε» από κοντά μας, στις 6 Σεπτέμβρη 2015, ο αγαπημένος μου πατέρας ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΑΣ του Δημητρίου. Γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Λέκα Σάμου, ένα μέρος που λάτρευε. Ηταν πάντα μπροστά στους αγώνες μαζί με το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, αντί μνημοσύνου - αυτό που θα ήθελε και εκείνος τα χρήματα να δοθούν στο Κόμμα - προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 100 ευρώ.

Τα αδέλφια του, τα ανίψια του, τα εγγόνια του

***

φωτο 9

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ του Κων/νου, δάσκαλος, καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ζούσε στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Για τις προοδευτικές του ιδέες δε διορίστηκε ποτέ. Δραστήριος αγωνιστής της ΕΑ, το 1947 δολοφονήθηκε από τρομοκράτες στην περιοχή Παλατιανού Κιλκίς.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, σύζυγός του, γεννήθηκε το 1901 στον Καύκασο. Αγωνίστρια της ΕΑ, εξορίστηκε το 1946 στη Θάσο. Πέθανε το 1997 στη Σουηδία.

Τα παιδιά τους:

ΚΩΣΤΑΣ, γεννήθηκε το 1922. Μέλος της ΟΚΝΕ από προπολεμικά. Σκοτώθηκε το 1941 από νάρκη στο κεντρικό Κιλκίς, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει όπλα, που εγκατέλειψε ο ελληνικός στρατός για να χρησιμοποιηθούν στην αντίσταση κατά των κατακτητών.

ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ, γεννήθηκε το 1925. Στην κατοχή ήταν Γραμματέας της ΕΠΟΝ του χωριού του. ΕΛΑΣίτης και ταγματάρχης του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Παγγαίο το 1949.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, γεννήθηκε το 1927. Μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, γεννήθηκε το 1929. Μαθητής Γυμνασίου και ΕΠΟΝίτης. Στον εμφύλιο ήταν ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 ζούσε στην Τσεχοσλοβακία, όπου και εργάστηκε ως δάσκαλος στα Ελληνόπουλα. Πέθανε από τραύμα στο κεφάλι.

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ, το 1960 πήγε στη Γερμανία και μετά στη Σουηδία. Με τη 12η Ολομέλεια του 1968 έμεινε σταθερός δίπλα στο ΚΚΕ και πάλεψε σκληρά τον αναθεωρητισμό. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας. Γραμματέας της ΚΟΒ ΚΑΛΜΑΡ. Πέθανε το 2012.

Ο γιος του ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ δίπλα στον πατέρα του, οργανώθηκε στην ΚΝΕ. «Εφυγε» πολύ νέος στα 39 του χρόνια.

Ο ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ του Ιωσήφ, γεννήθηκε στη Γάβρα του Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε, επιβίωσε και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε και πέθανε στο Κιλκίς.

Στη μνήμη τους ο γιος τους και αδελφός τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά τους προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Κιλκίς 200 ευρώ.

  • Στη μνήμη του κουνιάδου του ΗΛΙΑ οι αδελφές του Κατίνα και Ελένη και οι γαμπροί του Βλαδίμηρος και Αναστάσης προσφέρουν 50 ευρώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών

Κωστούλα Σεφέρη
Κωστούλα Σεφέρη

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ

ΠΑΡΕΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ -ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ
ΠΑΡΕΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ -ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ

"Καπετάνισσα Βούλα". ΑΦΡΟΔΙΤΗ συζ. ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑ

ΣΕΛΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΕΛΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -

ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΜΟΝΗ, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας
ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΜΟΝΗ, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ, μέσω ΝΕ Φθ/δας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ, μέσω ΝΕ Φθ/δας

ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΥΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΟΥΡΟΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ)
ΓΚΟΥΡΟΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ)

ΚΟΚΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΟΚΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ