Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ελεγχος ψηφοθηρίας

Πρωτοσέλιδη είδηση έγινε σε ορισμένες χθεσινές εφημερίδες, ο κατά μήνα έλεγχος του κυβερνητικού έργου, που ανακοίνωσε προχθές ο Κ. Σημίτης, στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Συνοδευμένη, βέβαια, με θετικά σχόλια και συνδυασμένη με την καλλιέργεια ενός κλίματος προσμονής για τα λαϊκά στρώματα.

Ο έλεγχος του κυβερνητικού έργου και, τέλος πάντων, οι ρυθμοί προώθησής του, αποτελούσαν μέχρι σήμερα το βασικό πρόβλημα της κυβερνητικής πολιτικής; Η χαμηλή αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ευθύνεται για την όξυνση και τον πολλαπλασιασμό των λαϊκών προβλημάτων; Οχι, βέβαια. Ο βαθιά αντιλαϊκός προσανατολισμός και το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής είναι το πραγματικό αίτιο. Και, μάλιστα, όσο περισσότερο εντείνεται η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, τόσο θα μεγαλώνουν, θα οξύνονται και θα γίνονται περισσότερα τα κοινωνικά και άλλα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού.

Εκτός και ο μηνιάτικος πρωθυπουργικός έλεγχος θα έχει αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο τις διάφορες κινήσεις αποπροσανατολισμού και εντυπωσιοθηρίας, που έχουν ξεκινήσει, ήδη, τα υπουργεία, που έχουν άμεση σχέση με την "καθημερινότητα" του πολίτη. Για παράδειγμα, οι ρατσιστικής έμπνευσης επιχειρήσεις - "σκούπα", που δήθεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα και οι ανακαινίσεις ορισμένων θαλάμων σε νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας. Κατανοητοί οι σκοποί του πρωθυπουργού. Εκλογές έρχονται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ