Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αυτόκλητος διορθωτής της... Ιστορίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Πλήρης ιερής οργής εμφανίστηκε ο "σύμβουλος επικοινωνίας" του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, την Παρασκευή: ξεσπάθωσε εναντίον του τρόπου με τον οποίο κάλυψαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τον πόλεμο στο Κόσσοβο. Αιτία: έθεσαν "στην ίδια πλάστιγγα" τις "εθνικές εκκαθαρίσεις" με τα "λάθη του ΝΑΤΟ"!..

Ο κύριος Κάμπελ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι έπεσαν θύματα του "μηχανισμού παραγωγής ψεμάτων" του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Διότι οι εκπρόσωποι του Τύπου επέλεξαν να παρακάμψουν το ερώτημα της "αξιοπιστίας των πηγών του ΝΑΤΟ" σε σχέση με τις σερβικές πηγές και αποφάσισαν ότι "η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση".

"Λοιπόν, δεν ήταν", αποφάνθηκε ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας. "Ως αποτέλεσμα, σε ορισμένα μέσα οι εθνικές εκκαθαρίσεις τέθηκαν στο ίδιο ηθικό επίπεδο με τους βομβαρδισμούς στους οποίους σκοτώνονταν κατά λάθος πολίτες" υποστήριξε (Τι φρίκη!). Πρόσθεσε ακόμη ότι "ορισμένες φορές" σε κάποια μέσα ενημέρωσης οι Βρετανοί πολιτικοί παρουσιάζονταν "σαν πραγματικοί εγκληματίες πολέμου"... Τελικά, είπε, τα ρεπορτάζ δεν αντικατόπτριζαν την "αλήθεια" και γράφονταν ή μεταδίδονταν "περισσότερα για τα λάθη από ό,τι για τους βομβαρδισμούς που έβρισκαν το στόχο τους" (ω, ναι...).

Κατέληξε ότι "προκαλεί εντύπωση" το ότι ελάχιστοι δημοσιογράφοι πήγαν στο Κόσσοβο για να ερευνήσουν τις "φρικαλεότητες που διαπράττονταν πριν από την ανάπτυξη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (KFOR)" και ότι πολύ λίγοι επιχείρησαν να το κάνουν...

Στις δηλώσεις Κάμπελ επιχείρησαν να απαντήσουν δύο στελέχη των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Βρετανίας. Ο διευθυντής του δορυφορικού "Σκάι Νιούς", Νικ Πόλαρντ, σχολίασε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να κατηγορούν τους συμβούλους επικοινωνίας τους όταν αμφισβητούνται τα λεγόμενα τους.

Ο αρχισυντάκτης του ρεπορτάζ του "Μπι - Μπι - Σι", Ρίτσαρντ Σάμπρουκ, το έθεσε με λίγο πιο βασικούς όρους. Δεν είναι δουλιά του εκπροσώπου της κυβέρνησης, είπε, να αποφασίζει ποιες πληροφορίες θα μεταδίδονται...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιθέσεις και παρασκηνιακά μαγειρέματα(2005-02-22 00:00:00.0)
Επιμένει ο Μπους, πληθαίνουν οι επικρίσεις(2003-06-10 00:00:00.0)
Εκνευρισμός για το λάθος δελτίο Τύπου(2001-03-16 00:00:00.0)
Χωρίς εκπροσώπους της Γιουγκοσλαβίας το 7ο ετήσιο Forum(2000-05-05 00:00:00.0)
Σκληρές διαπραγματεύσεις(1999-02-10 00:00:00.0)
Σε ρόλο Γραφείου Τύπου του ΝΑΤΟ(1998-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ