Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Δεν αλλάζει η πολιτική αποκρατικοποιήσεων

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με τη διάταξη που προβλέπει ότι μπορεί να μετοχοποιηθεί ακόμα και το 50% των δημόσιων επιχειρήσεων, ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης δήλωσε χτες στη Βουλή ότι η κυβερνητική πολιτική στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων δεν αλλάζει.

Είπε ότι οι μετοχοποιήσεις θα γίνονται μέχρι το 49% του κεφαλαίου των ΔΕΚΟ, τονίζοντας ότι η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για το "χρηματιστήριο των μικρομεσαίων", που ορίζει ότι μπορεί να μετοχοποιούνται οι ΔΕΚΟ μέχρι και το 50%, θα αλλάξει. Ομως δεν εξήγησε γιατί υπήρξε αυτή η διάταξη, αλλά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλησε να "ανοίξει" το θέμα, να βολιδοσκοπήσει αντιδράσεις και να επανέλθει όταν η ίδια το κρίνει σκόπιμο. Φυσικά η αντιδραστικότητα της διάταξης δεν αλλάζει, αφού παραμένει η πρόβλεψη να λειτουργούν οι μετοχοποιούμενες ΔΕΚΟ όπως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και να συμμετέχουν οι ιδιώτες στη διοίκησή τους.

Χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατέθεσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, ο οποίος είπε ότι ο τρόπος κλεισίματος της τιμής των μετοχών, όπως γίνεται σήμερα, προσφέρεται για "χειραγώγηση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ