Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συνέδριο αγώνων και προοπτικής

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 13ο Συνέδριο, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τις Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρας

Αφού κορυφώθηκαν οι διαδικασίες προετοιμασίας, με την εκλογή αντιπροσώπων και τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή 3 - 4 Ιούλη το 13ο Συνέδριό της.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξάγονται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξεκινούν το Σάββατο στις 9.00 πμ και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με την εκλογή νέου Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας.

Το συνέδριο, που γίνεται σε μια εποχή έντονων εξελίξεων, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια να τη στιγματίζει, αλλά και το μεγαλειώδες αντιπολεμικό, φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό, που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα ενάντια στον ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον, για τη συνέχιση της αντιπολεμικής δράσης και κινητοποίησης του λαού και της νεολαίας μέσα από την πρωτοπόρα δράση των αγωνιστών της ειρήνης σε όλη τη χώρα. Οι εμπειρίες είναι και πολλές και πολύμορφες και αναμένεται να δοθεί μεγάλο βάρος στην παραπέρα διεύρυνση και προοπτική, με το άνοιγμα του μαχόμενου κινήματος ειρήνης σε νέους χώρους. Ενας από τους βασικούς στόχους που αναδείχτηκε και από την προσυνεδριακή συζήτηση με τις Συνδιασκέψεις Αθήνας, Θεσσαλονίκης και αλλού είναι η δημιουργία νέων Επιτροπών Ειρήνης σε εργασιακούς χώρους και η ανάγκη να δυναμώσει η συμμετοχή της νεολαίας, που αποτελεί και την εφεδρεία του κινήματος ειρήνης.

Οπως αναφέρεται στην πρόσφατη διακήρυξη της ΕΕΔΥΕ για το συνέδριο, πρωταρχικός στόχος της Επιτροπής και του συνεδρίουείναι:

"Η συμβολή στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα συσπειρώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και φορείς, που δρουν προς την κατεύθυνση της αντίστασης και ανατροπής της "νέας τάξης", που αγωνίζονται για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ

Την πρώτη μέρα Σάββατο 3/6 οι εργασίες θα ανοίξουν με την εκλογή προεδρείου, στη συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί των προσκεκλημένων φορέων και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις και ερωτήσεις - απαντήσεις επί των συζητήσεων. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις - παρεμβάσεις συνέδρων μέχρι τις 8.00 μμ.

Την Κυριακή 4/6 από τις 9.00 πμ θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και στις 11.00 - 12.00 θα γίνει συζήτηση και έγκριση απόφασης, διακήρυξης και ψηφισμάτων, ενώ στις 12.00 - 2.00 μμ οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με τις διαδικασίες εκλογής Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ