Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέντρο οικονομικής καταπίεσης τη θέλει η ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το βάφτισμα της λεηλασίας της Γιουγκοσλαβίας - που καταστράφηκε από τους ιμπεριαλιστές - σε πολιτική ανοικοδόμησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κέντρο "ανασυγκρότησης των Βαλκανίων". Το ΚΚΕ καλεί το λαό της χώρας να δυναμώσει την πάλη του, για να αναδειχτεί η Θεσσαλονίκη σε ρόλο πρωταγωνιστή για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών της περιοχής, σε ρήξη με τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

"Η Θεσσαλονίκη, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, τώρα αποφασίζεται να γίνει κέντρο οικονομικής καταπίεσης, που η Ευρωπαϊκή Ενωση τη βαφτίζει πολιτική της ανοικοδόμησης!

Είναι βέβαιο ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης θέλει να παίζει άλλο ρόλο η πόλη, το ίδιο και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Το ρόλο του πρωταγωνιστή για τη φιλία και την ισότιμη συνεργασία των λαών. Και σ' αυτή την κατεύθυνση θα δυναμώσει την πάλη του κόντρα στις επιδιώξεις των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ