Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
"Ο κόσμος δε θα γίνει στα μέτρα τους"

Αντιδράσεις προσωπικοτήτων της κοινωνικής ζωής για την προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων, με αφορμή τον πειθαρχικό έλεγχο που διετάχθη ενάντια στον αρχικελευστή του Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από τη διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου κατά του αρχικελευστή Π. Γκόγκα που υπηρετεί στο Α/Τ "Θεμιστοκλής", επειδή "τόλμησε" και έστειλε μέσω της ΕΕΔΥΕ χρήματα στο γιουγκοσλαβικό λαό. Ολο και πιο πολύ γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της τρομοκρατίας για να καταπνίξει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, της νεολαίας και των στρατευμένων. Σήμερα ο "Ρ" φιλοξενεί δύο δηλώσεις - αντιδράσεις από προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και της τέχνης.

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (δικηγόρος)

Είναι μία χυδαία αντιμετώπιση μιας πατριωτικής πρωτοβουλίας. Καλό είναι να σοβαρευτούν απέναντι στους ανθρώπους που αναπτύσσουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του σερβικού λαού που προσπάθησαν να αφανίσουν. Μπράβο σε αυτό το παλικάρι, που παρά τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, φάνηκε τόσο ευγενικό.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε θα γίνει στα μέτρα τους.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΪΖΗ (ηθοποιός)

Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια. Οι στρατευμένοι δεν παύουν να είναι σκεπτόμενοι. Ψηφίζουν και έχουν το δικαίωμα της πολιτικής στάσης, πολύ περισσότερο για ό,τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, αυτόν τον πόλεμο - ντροπή για την ιστορία. Ο αρχικελευστής εξέφρασε τη συμπαράστασή του, όπως άλλωστε έκανε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, μέσω μιας επιτροπής διεθνούς κύρους. Η στάση της κυβέρνησης όχι μόνο προσβάλει αυτό το φορέα, αλλά είναι και ύπουλη. Φαίνεται ότι πήρε μαθήματα από την τρομοκρατία που ασκεί το ΝΑΤΟ και τώρα την εφαρμόζει στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org