Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στους φονιάδες του ΝΑΤΟ

Συνεχίζεται η κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας, με πρωτοπόρο το φιλειρηνικό κίνημα, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα Βαλκάνια, όπου οι φονιάδες, φορώντας τώρα το μανδύα του ειρηνοποιού, συνεχίζουν να εγκληματούν εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Μπλόκο στη βάση του Ακτιου

"Δε θα αφήσουμε τους ΝΑΤΟικούς σε χλωρό κλαρί, δε θα τους αφήσουμε να χρησιμοποιούν τα μέρη μας ενάντια σε φίλους λαούς. Πριν ένα μήνα καταφέραμε μια μεγάλη νίκη! Δεν αφήσαμε να χρησιμοποιηθεί όπως σχεδιαζόταν η βάση του Ακτιου ως ορμητήριο των βομβαρδιστικών και των AWACS ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Δεν κατάφεραν να γίνει η βάση του Ακτιου νέο Αβιάνο", αυτά επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας,συνεχίζοντας τις αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές δραστηριότητές τους με τη συγκέντρωση - μπλόκο που διοργανώνουν, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, έξω από την πύλη της βάσης του Ακτιου,την Κυριακή 27/6 στις 6.30 μμ.

  • Στη συγκέντρωση επίσης καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου με το σύνθημα "Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε έρχεται η σειρά μας" και επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση πρέπει έστω και τώρα να απεμπλακεί από τον βρώμικο πόλεμο. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα στη χώρα μας. Να κλείσει τις ΝΑΤΟικές βάσεις και να μην είναι η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι".

Η αναχώρηση για την κινητοποίηση στο Ακτιο θα γίνει από την Πλατεία Δημοκρατίας στις 5.00 μμ.

Αντιπολεμική συγκέντρωση στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο βρώμικο πόλεμο στα Βαλκάνια διοργανώνει την Τρίτη 29/6 στις 8.00 μμ στην πλατεία Κοραή η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά του Πολέμου,στην οποία συμμετέχει η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και πολλοί άλλοι φορείς της πόλης.

Στην ανακοίνωση - πρόκληση της η Επιτροπή υπογραμμίζει: "Οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους, αφού ισοπέδωσαν τη Γιουγκοσλαβία, τσάκισαν την οικονομία της, δολοφόνησαν αμάχους και παιδιά, επέβαλαν, με το πιστόλι στον κρόταφο κυβέρνησης και λαού, τη δήθεν συμφωνία Ειρήνης" και η ανακοίνωση συνεχίζεται με καταγγελία στον πειραϊκό λαό για "την αποστολή των Ελλήνων στρατιωτών κάτω από τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την παρουσία τους στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής" καθώς και "τη δημιουργία ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα και τη συμμετοχή της χώρας στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org