Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ - CIA
Απειλούν με πρόσχημα την τρομοκρατία

Οι Αμερικανοί "προειδοποιούν", εκβιάζουν και επεμβαίνουν στην Αθήνα, επισημαίνοντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι, αν υπάρξει ανάγκη, είναι δυνατή ακόμη και η κατασκευή τεράστιων προβλημάτων για την Ελλάδα. Η "τρομοκρατία" και η "απροθυμία", υποτίθεται, της ελληνικής κυβέρνησης να την αντιμετωπίσει, συνθέτουν τον νέο αμερικανικό εκβιασμό που αποσκοπεί στη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο δηλώσεις ανωνύμων αξιωματούχων των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, εναντίον αμερικανικών στόχων, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από τις ελληνικές αρχές. "Υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδιάζονται τρομοκρατικές ενέργειες και δεν μπορούμε να τους πείσουμε να κάνουν κάτι", φέρεται να δήλωσε στο NBC υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Τονίζεται μάλιστα ότι το Κέντρο αντιτρομοκρατίας της CIA ετοίμασε κατάλογο με 66 "σημαντικά περιστατικά ασφάλειας", που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από ειρηνικές διαδηλώσεις μέχρι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον διπλωματικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η CIA διένειμε τον κατάλογο στο εσωτερικό των υπηρεσιών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε μια προσπάθεια να κινήσει το ενδιαφέρον τους.

Ο κατάλογος της CIA με τα περιστατικά τρομοκρατίας, ξεκινά με τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, στην οποία, όπως σημειώνει το NBC, συνέβαλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.Τονίζεται, πάντως, ότι οι περισσότερες απειλές, διαδηλώσεις, εκρήξεις βομβών και άλλου είδους περιστατικά συνδέονται με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας. Τέλος, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι "υποψιάζονται" ότι σχεδιάζονται και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που θα προκαλέσουν θύματα. Παραθέτουν δε συγκεκριμένα ύποπτα περιστατικά, όπως οι οκτώ περιπτώσεις στους τελευταίους τρεις μήνες, όπου άγνωστα άτομα περιφέρονταν γύρω από την αμερικανική πρεσβεία και στις εφτά από αυτές είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένη μηχανή, ένδειξη για τους Αμερικανούς ότι κάποια οργάνωση ενδεχομένως να προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα. Καταγράφονται, επίσης, υποψίες για δύο νυκτερινές παράνομες εισόδους στους χώρους της πρεσβείας και της πρεσβευτικής κατοικίας των ΗΠΑ στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ