Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο βασικός κορμός

Το βασικό κορμό του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ - όπως παρουσιάστηκε από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - τον αποτελούν:

- Στρατής Κόρακας: Βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λουβέν του Βελγίου στις Οικονομικές Επιστήμες.

- Γιάννης Θεωνάς: Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.

- Κώστας Αλυσσανδράκης: Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

- Γιώργος Χ. Χουρμουζιάδης: Καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος πολλών ευρωπαϊκών αρχαιολογικών ινστιτούτων.

- Λιάνα Κανέλλη: Δημοσιογράφος - δικηγόρος. Εκδότρια - διευθύντρια του περιοδικού "ΝΕΜΕΣΗΣ". Μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Εχει μεγάλη και πολύμορφη δημοσιογραφική καριέρα.

- Ελένη Γερασιμίδου: Ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Η τελευταία συμμετοχή της στην ταινία "Μια αιωνιότητα και μια ημέρα" της χάρισε το Κρατικό Βραβείο Β Γυναικείου Ρόλου.

- Γιάννης Παττάκης: Αγρότης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας.

- Αγάπιος Παπανεοφύτου: Επίκουρος καθηγητής του τομέα Ποινικού Δικαίου στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ενωσης Ευρωπαίων Νομικών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου. Καθηγητής στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

- Πόπη Μοσκώφ: Μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, σύντροφο Κωστή Μοσκώφ, είχε και συνεχίζει να έχει αξιόλογη συμβολή στην πνευματική ζωή του τόπου μας.

- Χριστίνα Τσεντούρου: Πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Βέρα Νικολαϊδου: Πρώην δήμαρχος Κοκκινιάς, μέλος της ΚΕΔΚΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Αλέκος Τομαράς: Παιδίατρος. Υπήρξε στέλεχος του κινήματος "114" και του "15%". Μέλος του Γραφείου της Νεολαίας της ΕΔΑ. Πρώην μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου. Απολύθηκε από τη θέση του επιμελητή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου επί χούντας.

- Καλλικρατίδας (Κράτης) Κυριαζής: Γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Οικονομολόγος, πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Από το 1989 κατέχει ανώτερες διοικητικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

- Θανάσης Παφίλης: Γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Συντονιστής Ευρώπης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, πρώην βουλευτής. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Νίκος Σοφιανός: Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Γιώργος Μαυρίκος: Για χρόνια γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Νίκος Φακιρίδης: Παιδίατρος. Επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πρώην μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ.

- Σπύρος Στριφτάρης: Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος για τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

- Κώστας Παρασκευάς: Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οπως διευκρίνισε η Αλέκα Παπαρήγα, τις τρεις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου θα καταλάβουν, κατά σειράν, οι Στρατής Κόρακας, Γιάννης Θεωνάς και Κώστας Αλυσσανδράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ