Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Με το "μάτι" στα... οφέλη της "επόμενης μέρας"

Με το ρόλο, που δήθεν θα παίξει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βόρεια στην ανοικοδόμηση της Γιουγκοσλαβίας, όταν σταματήσει η βάρβαρη ΝΑΤΟική επιδρομή, επιχείρησε ο πρωθυπουργός την αναστήλωση της εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος

Η φράση "μας δουλεύουν" δεν μπορεί πλέον να αποδώσει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος του ελληνικού λαού. Το μέγεθος της υποκρισίας τους αποδείχτηκε άλλη μια φορά μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα με σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, το Αγιον Ορος και τη Φλώρινα, ενόψει και των ευρωεκλογών.

Με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε σαφές το πλαίσιο της επίσκεψής του, δηλώνοντας: "Σκοπός μου, πρόθεσή μου είναι να αναδείξω τον ιδιαίτερο ρόλο της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα έχει υποβάλει μια πρόταση για την ανασυγκρότηση της περιοχής, όταν λήξει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί με άλλες προτάσεις στο τέλος του μήνα στις Βρυξέλλες, στην ΕΕ αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Δικιά μας σκέψη είναι, και αυτό θα υποστηρίξουμε, ότι το κέντρο της προσπάθειας πρέπει να είναι η Βόρεια Ελλάδα. Οι συναντήσεις μου σκοπό έχουν να προετοιμάσουν ακριβώς αυτή την επιδίωξη".

Ο Κ. Σημίτης θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη με τους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας Α. Γκουτιέρες, Αλβανίας Π. Μάικο και Σκοπίων Λ. Γκεοργκίεφσκι. Το βράδυ θα μιλήσει κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών του διήμερου επιχειρηματικού φόρουμ για τη διείσδυση στα Βαλκάνια, που ξεκίνησε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος ο Κ. Σημίτης στις γενικές αρχές του "G8" επανέλαβε πως αυτές δικαιώνουν την ελληνική θέση ότι η πολιτική λύση είναι μονόδρομος και δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρι να εξευρεθεί λύση στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας. Μάλιστα δήλωσε αντίθετος με την προοπτική έντασης των βομβαρδισμών.

Στη χτεσινή κοινή του επίσκεψη στον Αγιον Ορος με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, ο Κ. Σημίτης έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας όταν κάλεσε όλους τους λαούς της Ευρώπης να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Αθωνική Πολιτεία, που, όπως ανέφερε, "θυμίζει τις βασικές ανθρώπινες αξίες, που είναι η αγάπη και ο σεβασμός του ανθρώπου" και συμπλήρωσε τονίζοντας την αισιοδοξία του για ομαλό τέλος του πολέμου λέγοντας: "Ευτυχώς έχουν αρχίσει διεργασίες για την εξασφάλιση της ειρήνης".

Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 9 Μάη, ο Ελληνας πρωθυπουργός εγκατέστησε και "εγκαινίασε" το Συνοριακό Σώμα Φύλαξης των Συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, παρουσία πεντακοσίων περίπου πολιτών από ολόκληρη τη γύρω περιοχή και κυρίως από τις πόλεις της Καστοριάς και της Φλώρινας, οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν το απαραίτητο κλίμα αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στους λόγους της ίδρυσης του νέου αυτού συνοριακού αστυνομικού τμήματος, που θα δρα στις περιοχές των συνόρων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και έχει επανδρωθεί με 1.000 φύλακες, ο Κ. Σημίτης τόνισε πως κυριότερος ήταν αυτός "της ενίσχυσης του αισθήματος της ασφάλειας, που όφειλε η κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες των ακριτικών περιοχών". Ενώ οι άλλοι είναι να αποτραπεί η είσοδος των αλλοδαπών και να υπάρξει έλεγχος για το ποιοι, πότε και πόσοι μπαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα.Μάλιστα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι λόγω της "αμέτοχης" πολιτικής που ακολουθεί σε σχέση με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία αλλά και με την "προώθηση" της ειρηνευτικής επίλυσης του προβλήματος που προωθεί τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ, η επόμενη μέρα του πολέμου επιφυλάσσει στην Ελλάδα έναν σημαντικό ρόλο για την ανασυγκρότηση και την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ