Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 1999

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Χωρίς έλεγχο περνάνε κοντέινερς που κουβαλάνε το θάνατο
  • Ο "Ριζοσπάστης" αποκαλύπτει πως το Τελωνείο Ευζώνων έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι για τους ΝΑΤΟικούς, ενώ οι ελληνικές αρχές μιλούν για "αμοιβαία εμπιστοσύνη" (!) για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία ελέγχου των φορτίων του θανάτου!
  • Στρατιωτικοί και αρμόδιοι των τελωνειακών αρχών επιβεβαιώνουν ότι τα ΝΑΤΟικά κοντέινερς, που διέρχονται από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τα Σκόπια, δεν ελέγχονται!

ΣΕΛ.  9

ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ. ΝΕΚΡΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΤΩΡΑ
οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί!

Παρά τις κινήσεις καλής θέλησης της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τις πραγματικές εγκληματικές τους προθέσεις

  • Η προϋπόθεση για συνομιλίες είναι να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, διαφορετικά δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση, δήλωσε χτες ο Ζου Μπανγκζάο, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • Οι ΝΑΤΟικοί εντείνουν τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς σκορπίζοντας τον θάνατο για άλλη μια φορά με βόμβες διασποράς σε αμάχους σε διάφορες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας. Τουλάχιστον έξη οι νεκροί από τους χτεσινούς βομβαρδισμούς μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο κοριτσάκι.
  • Με την αλαζονεία του αδίστακτου δολοφόνου απαντούν στην κίνηση της σερβικής κυβέρνησης να αποσύρει τμήματα του στρατού της από το Κοσσυφοπέδιο και με κάθε τρόπο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έγκλημα.

ΣΕΛ.  12   -   15

Ξεκίνησε η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ
  • Συνέντευξη Τύπου σήμερα,στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Ζαππείου με θέμα τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και τις ευρωεκλογές.
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,θα μιλήσουν απόψε στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.Κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις γίνονται απόψε στην Ηγουμενίτσα με τονΚράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή και στο Ρέθυμνο με τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ.
  • Αύριο στις 8.30 μμ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Στρατή Κόρακα και Λιάνα Κανέλλη.Επίσης στοΗράκλειο Κρήτης με τον Σπ. Χαλβατζή.


Προκλητικά κυνικός για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός πρέσβης, χτες, όπου μίλησε για την "αναγκαιότητα" των βομβαρδισμών, σημειώνοντας παράλληλα τους κοινούς στόχους των ΗΠΑ με την Ελλάδα και μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα στον πρωθυπουργό και στον Ελληνα ΥΠΕΞ. Στη Θεσσαλονίκη μαζεύονται ξανά σε ένα μήνα τα "κοράκια" για να πάρουν μέρος στη μοιρασιά της λείας που προσβλέπουν από τον αιματηρό πόλεμο.


ΣΕΛ.  10   -   11
Υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί η πολεμική δράση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, επισήμανε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, χτες, στη Φρανκφούρτη, κατά τη συνάντηση αλληλοενημέρωσης για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), Χανς Στέερ.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ