Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ - ΕΔΕΣΣΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις

Με μαχητικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γυναίκες της Μακεδονίας. Χτες μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Βέροια, Εδεσσα και Θεσσαλονίκη.

  • Στη Βέροια, χτες το μεσημέρι καθηγητές και μαθητές μαζί με γονείς και εκατοντάδες απλούς πολίτες, διαδήλωσαν την απαίτησή τους να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας μέσα από μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία που οργάνωσε η τοπική ΕΛΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εληάς, και αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, όπως "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", και κάλεσαν το ΝΑΤΟικούς δολοφόνους να γυρίσουν σπίτια τους, επέστρεψαν στην πλατεία όπου τραγούδησαν μαζί με τοπικά και μαθητικά συγκροτήματα για την ειρήνη.
  • Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης χιλιάδες μαθητές και καθηγητές του δυτικού πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους ξεκίνησαν με πορείες από τα σχολεία του Ευόσμου, Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Κορδελιού, Νεάπολης και Σταυρούπολης. Κρατώντας πανό με αντιπολεμικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Επταλόφου δίνοντας, ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης.

Δίπλα στους μαθητές στάθηκε και πλήθος κόσμου στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

  • Κατάληψη και συμβολικό αποκλεισμό της Α' Διεύθυνσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να αποσυρθούν από τα σχολεία όλα τα αντίτυπα του παιδικού παιχνιδιού τύπου "Μονόπολης" που μοιράζεται από το ΥΠΕΠΘ στα Δημοτικά.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει την κίνηση του υπουργείου τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δηλητηριάσει τις μικρές αθώες παιδικές ψυχές με τη λογική της υποτέλειας, του ρεαλισμού και της μοιρολατρίας.

  • Καθιστική σιωπηλή διαμαρτυρία, διοργάνωσαν χτες το βράδυ, οι γυναίκες της Εδεσσας στους "Μικρούς Καταρράκτες". Οι γυναίκες, οι μητέρες, κατήγγειλαν τους ανελέητους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Γιουγκοσλαβίας. Συμπαραστεκόμενες στους στρατευμένους νέους που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν ξένες σημαίες, οι γυναίκες απαίτησαν να μην βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας, όπως επίσης και να απεμπλακεί αμέσως η Ελλάδα από τις εγκληματικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ