Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση

Ποινή φυλάκισης 40 ημερών στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, γιατί προάσπισε τα συμφέροντά της

Σε ποινή φυλάκισης 40 ημερών καταδίκασε προχτές τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αρτας Δημήτρη Σταμούλη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αρτας. Το "έγκλημά" του ήταν ότι αρνήθηκε να "συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις", τις απειλές και τους εκβιασμούς του Διευθυντή του 1ου Λυκείου Αρτας κ. Νάκου να του "παραδώσει" τα γραφεία της ΕΛΜΕ, που λειτουργούν εδώ και 10 χρόνια σε μια υπόγεια αίθουσα, η οποία είχε εγκαταλειφθεί πριν περίπου 20 μέρες ως ακατάλληλη για διδασκαλία. Το χώρο αυτό μετέτρεψαν τα μέλη της ΕΛΜΕ με προσωπική εργασία σε γραφεία, φιλοξενώντας εκεί και άλλους επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Ομως κάποιοι αποφάσισαν ότι η ΕΛΜΕ πρέπει πάση θυσία να εκδιωχθεί από τα Γραφεία της. Κινητοποιήθηκαν ο διευθυντής του σχολείου, μεμονωμένοι "αγανακτισμένοι" γονείς, καθώς και ο γεν. γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΛΜΕ Αρτας διώκεται και ποινικοποιείται το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, σημειώνοντας πως "αυτοί που νομίζουν ότι με δικαστικές και διοικητικές διώξεις θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών θα διαψευστούν οικτρά". Απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Δ. Σταμούλη και να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα λειτουργίας των ΕΛΜΕ στους χώρους παροχής του εκπαιδευτικού έργου. Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου να παρέμβουν για την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός, τονίζοντας ότι "η εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να κόψει και να ράψει την εκπαίδευση στα μέτρα των νόμων της αγοράς, στα μέτρα των κατευθύνσεων της ΕΕ, δε σταμάτησε στη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών και των καθηγητών, ούτε μόνο στις εισαγγελικές επεμβάσεις σε σχολεία και σε βάρος των μαθητών".

"Ετσι προχτές με γελοία προσχήματα οδηγήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε η ΕΛΜΕ Αρτας", καταγγέλλει η ΝΕ, επισημαίνοντας ότι "είναι μια απόφαση συνέχεια των δικαστικών διώξεων ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να θυμηθούμε τις καταδικαστικές αποφάσεις και δεσμεύσεις σε βάρος των αγροτών, τις απειλές για προσαγωγή σε δίκη σε βάρος των συνδικαλιστών μαθητών".

"Η συνταγή της κυβέρνησης, τονίζει η ΝΕ, καθαρά ΝΑΤΟική και "σύγχρονη". Ο,τι κινείται πρέπει να χτυπιέται. Και σαν βομβαρδιστικά χρησιμοποιούν τη δικαστική εξουσία και σαν βόμβες κάποιους παρατρεχάμενους γνωστούς και για τη δράση τους ενάντια στο μαθητικό κίνημα".

Καλεί τέλος, το λαό και τη νεολαία της Αρτας να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Να δυναμώσει την πάλη του, να ενισχύσει τη μαζική πολιτική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή - αυταρχική επίθεση που δέχεται και το συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ