Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ονειρα για "δεσπόζουσα δύναμη"

Επιχείρηση "αναπτέρωσης ηθικού" των στελεχών και οπαδών του κόμματός του μπροστά στις ευρωεκλογές έχει θέσει σε εφαρμογή ο Κ. Καραμανλής, χωρίς βέβαια να μπορεί να πείσει για τις διαφορές που έχει με την κυβερνητική πολιτική.

Στα "μέσα" της επιχείρησης περιλαμβάνονται η επίκληση των "θετικών" γκάλοπ, οι συχνές αναφορές στη νίκη του κόμματος στις 13 Ιούνη, η καταγγελία της διαφημιστικής καμπάνιας και των "αθέμιτων μέσων" που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και η πρό(σ)κληση προς τον Κ. Σημίτη για τηλεοπτική αναμέτρηση.

Μιλώντας στη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι έχει ανατραπεί το πολιτικό κλίμα που επιχείρησε να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες μέρες, καθώς τα τελευταία γκάλοπ "αποδεικνύουν ένα σταθερό και μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ" έναντι του ΠΑΣΟΚ. Επικαλέστηκε μάλιστα και δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες και θα δείχνουν μεγαλύτερη διαφορά (γύρω στο 6%). Στη βάση αυτή, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και στις 14 Ιούνη "θα είναι δεσπόζουσα πολιτική δύναμη".

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον πακτωλό χρημάτων που κατασπαταλιέται στη διαφημιστική καμπάνια, υποστηρίζοντας "είμαι πεπεισμένος ότι το κυβερνών κόμμα μέχρι στιγμής έχει εξαντλήσει όλη την κρατική επιχορήγηση", γεγονός που, όπως είπε, δημιουργεί ζήτημα σχετικά με τον τρόπο "που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα".

Υπερασπίστηκε την πρόταση νόμου για την εξαγορά του τηλεοπτικού χρόνου και το μοίρασμά του στα κόμματα, τα οποία όμως θα κληθούν να τον πληρώσουν μέσω των χρημάτων που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, λέγοντας ότι αν την απορρίψει η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι είναι "κυβέρνηση φαυλότητας". Ακόμα, επανέφερε την πρότασή του για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση και στην Αθήνα, ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 14 Μάη με συγκέντρωση στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ