Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο

Εκεί, μαζί με τους καθημερινούς μαχητές ενάντια στον πόλεμο, που τραβούν μπροστά στον αγώνα με το ΚΚΕ, και οι άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, των φορέων ενάντια στην εξάρθρωση της ζωής.

  • Γιώργος Χατζηθεοχάρης,καθηγητής Χειρουργικής: "Διαμαρτύρομαι για τις παρεμβάσεις που γίνονται χωρίς την αποδοχή των λαών. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι καταστρεπτικές συνέπειες για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η Ευρώπη μπήκε σε επικίνδυνο δρόμο που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει. Πρέπει να αναθεωρηθεί η στάση όλων αυτών των χωρών και να στρέψουν στην άλλη πλευρά το πρόσωπό τους, στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των λαών. Είμαι εδώ με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιστέκεται, δείχνει τη λύση".
  • Παναγιώτης Καραδημήτρης,τραγουδιστής: "Είμαι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για να διαδηλώσω ενάντια σ' αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας. Πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει την πιο αληθινή, την πιο υγιή πρόταση και πιστεύω πως στις ευρωεκλογές δε θα υπάρξει σκεπτόμενος Ελληνας που δε θα στηρίξει με την ψήφο του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας".
  • Λευτέρης Κωνσταντινίδης,πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: "Βρίσκομαι εδώ ως μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής. Εναντιωνόμαστε προς τον πόλεμο αυτό. Ηρθαμε να χαιρετίσουμε τη συγκέντρωση. Οι θέσεις μας είναι κοινές με αυτές του ΚΚΕ για τον πόλεμο. Είναι προς τιμήν του ΚΚΕ ότι πήρε αυτή τη θέση, την πρωτοβουλία και αυτή τη στιγμή εκφράζει το αντιπολεμικό αίσθημα του λαού μας".
  • Κώστας Δρούτσας,πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών: "Υπάρχει σύμπτωση απόψεων γι' αυτό το βάρβαρο πόλεμο και για τον τρόπο έκφρασης της αντίθεσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε από τον πολιτικό φορέα του ΚΚΕ. Απαιτούμε όλοι σταμάτημα του πολέμου. Δεν υπάρχει άλλη σηματοδότηση".
  • Μαζί και ο παλαίμαχος Σέρβος ποδοσφαιριστής Μλάντεν Φορτούλα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ