Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στέλνουν στα Σκόπια στρατιωτική δύναμη

Περίπου 50 ανδρών για να στήσουν καταυλισμό προσφύγων

Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, περίπου 50 ανδρών, ετοιμάζεται για να σταλεί στην ΠΓΔΜ, με αποστολή τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων. Σύμφωνα με τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα, χτες εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείο Αμυνας, επειρογνώμονες, επιστήμονες και τεχνικοί, σε συνεργασία με τη διπλωματική εκπροσώπησή της Ελλάδας στα Σκόπια, βρέθηκαν στο γειτονικό κράτος και επέλεξαν τον χώρο όπου θα στηθεί ο καταυλισμός, μια περιοχή που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Κότοβο, νότια των Σκοπίων. Ανάλογος καταυλισμός έχει γίνει και στην Αλβανία.

Οπως είπε ο Δ. Ρέππας, στην Αλβανία ο Ελληνικός Στρατός έχει δημιουργήσει σε τρία σημεία καταυλισμούς. Ο αριθμός των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Αλβανία, μαζί με την αρχική δύναμη της ΕΛΔΑΛ (Ελληνική Δύναμη Αλβανίας), έχει φθάσει τους 500 άνδρες, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πενταετείς οπλίτες αλλά και ένας αριθμός στρατευσίμων οπλιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ετοιμότητα βρίσκεται και το 501 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού που εδρεύει στα Γιαννιτσά προκειμένου να σταλεί στο Κοσσυφοπέδιο, εάν και όποτε συγκροτηθεί ειρηνευτική δύναμη. Ακόμα ελληνική στρατιωτική δύναμη 259 ανδρών βρίσκεται και στη Βοσνία. Ωστόσο, με σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται από τη στρατιωτική ηγεσία αυτή ο διασπορά ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, καθώς σε συνδυασμό και με την ενίσχυση των συνόρων προς Αλβανία και ΠΓΔΜ, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα στην κάλυψη των ανατολικών συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ