Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπεύθυνη για το δράμα στη Βαλκανική...

Τα Σκόπια ανησυχούν για την κρατική τους υπόσταση. Η Τουρκία επιχαίρει για τη νέα αναβάθμιση του αστυνομικού της ρόλου. Η Βουλγαρία σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις. Η Αλβανία ονειρεύεται τα περί μεγεθύνσεώς της. Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη στενάζει κάτω από τις "ειρηνευτικές" αλυσίδες που της επιβλήθηκαν πριν μερικά χρόνια. Η Ουγγαρία προπονείται για τα νέα της καθήκοντα ως νεοενταχθέντος μέλους στο συνασπισμό των δολοφόνων. Και η Ελλάδα...

Η ελληνική κυβέρνηση καυχάται για το σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας στη Βαλκανική. Παράλληλα, συνυπογράφει με τους λοιπούς της ΕΕ τη συνέχιση των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Επαίρεται για τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει. Από την άλλη, στέλνει Ελληνες οπλίτες και ναύτες προς ενίσχυση των ΝΑΤΟικών σχηματισμών, που επιχειρούν κατά των Γιουγκοσλάβων. Κάνει το "Αμερικανάκι", αλλά τα γνωρίζει όλα. Και ρυθμίζει τις κινήσεις της με βάση τις εντολές που παίρνει από τα αφεντικά της.

Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα μια σειρά από στοιχεία και πληροφορίες, που εδώ και καιρό βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων κυβερνώντων. Στοιχεία και πληροφορίες που αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, τόσο τις ευαίσθητες ισορροπίες στη Βαλκανική, όσο και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο γειτονικών και άλλων δυνάμεων. Δυνάμεων που ρίχνουν νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών. Αυτών που επανασχεδιάζουν το χάρτη της περιοχής και με την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης οριοθετούν τα νέα σύνορα, ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ