Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξουθένωση των μεταγγιζομένων

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, οι οποίοι, λόγω των σοβαρών ελλείψεων αίματος που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", εξαναγκάζονται να υπομεταγγίζονται με δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία, την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στο "Αγία Σοφία" καταγγέλλει, με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα κόμματα και άλλους αρμόδιους φορείς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας και ζητεί την οριστική λύση του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία έχει στα χέρια της τις υπογραφές 300 πασχόντων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται, ενώ όπως τονίζει στην επιστολή της το ήδη οξυμένο πρόβλημα έλλειψης αίματος θα ενταθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

"Το σύστημα αυτό είναι εξουθενωτικό, ηθικά και ιατρικά απαράδεκτο για χρόνιους πάσχοντες όπως οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς και οι αποδέκτες αυτής της καταγγελίας γνωρίζουν την όλη κατάσταση που επικρατεί, αλλά ο καθένας διατηρεί την άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς στο μέτρο του δυνατού", καταλήγει η επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ